Hlavní obsah

Problém pro národní tým. Brankář Dostál je zraněný, jeho další osud na MS je nejasný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Brankář českého národního týmu Lukáš Dostál se zranil v dolní části těla a jeho další účast na světovém šampionátu ve Finsku je nejistá. Dostál odchytal první zápas české reprezentace, když pomohl k výhře nad Velkou Británií 5:1.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Závar před Dostálovou brankou gólem neskončil

Článek

Dostál se neobjevil na pondělním odpoledním tréninku v podzemní hale, kam z covidových důvodů nemají píšící média přístup. „Aktuálně je Lukáš na vyšetření v nemocnici," informoval asistent trenéra Libor Zábranský.

„Čekáme na vyjádření doktorů. Jedná se o problém v dolní část těla, blíž to nechceme specifikovat," řekl Zábranský, jenž ani nechtěl prozradit, zda si Dostál přivodil zranění při sobotním zápase proti Britům, který byl jeho reprezentační premiérou, nebo jde o důsledek tréninku či jiné aktivity. „Dál to nebudeme komentovat, nezlobte se. Přáli bychom si, abyste to respektovali," dodal.

Jednadvacetiletá posila z farmy Anaheimu v San Diegu má nehoráznou smůlu. „Říkáme tu informaci jen proto, abyste věděli, že teď s námi Lukáš Dostál nebude chodit na led, ale pořád zůstává s týmem. Starají se o něj fyzioterapeut a náš lékař. Uvidíme s čím se dnes večer vrátí z nemocnice. Všichni chceme věřit, že nepůjde o nic tak závažného," řekl Zábranský

Pokud by se zranění Dostála ukázalo skutečně jako vážné a znemožnilo mu ještě zasáhnout do turnaje, česká reprezentace by se ocitla v prekérní situaci. Protože má všechna tři místa brankářů na soupisce obsazená, nemohla by už využít žádného náhradníka a celá tíha turnaje by zůstala na dvojici Karel Vejmelka, Marek Langhamer. „Nechal bych to zatím otevřené. Situace je taková, jaká je. Samozřejmě to není vůbec nic příjemného," uvedl Zábranský.

Reklama

Související témata: