Hlavní obsah

Reprezentace se dívá za oceán i na Noska, u Pastrňáka může být otazník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston je na hraně vyřazení ze Stanley Cupu, takže pohled realizačního týmu české hokejové reprezentace bude v noci na pátek směřovat za oceán k šestému zápasu série proti Carolině, s níž Bruins prohrávají 2:3. Pokud by ho domácí nezvládli, volní pro potřeby reprezentace by mohli být útočníci David Pastrňák a Tomáš Nosek.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Posílí David Pastrňák českou reprezentaci na MS ve Finsku?

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - U nejlepšího českého hokejisty posledních sezon je ale otazník, protože podle informací ze zámoří nehraje Pastrňák play off zcela zdravotně fit. V jeho případě by tak asi hodně záleželo na závěru z lékařské prohlídky. Naopak Nosek by měl být v pořádku a jako defenzivně založený útočník, který dobře zvládá oslabení, by do koncepce národního týmu pasoval.

Mečbolu čelí také Tampa Bay. Obhájci Stanley Cupu s útočníkem Ondřejem Palátem a obráncem Janem Ruttou v sestavě ztrácejí v sérii s Torontem rovněž 2:3. „Zatím nemá vůbec smysl se o tom bavit, kdo a jak by mohl dorazit. Stát se může úplně cokoliv," uvedl k tomu generální manažer Petr Nedvěd.

„Osobně si myslím, že Boston půjde do sedmého utkání a rovněž Tampa má zkušené hráče, že to nebude chtít jen tak složit," řekl Nedvěd a potvdil, že všech 22 hráčů do pole, kteří jsou aktuálně k dispozici v Tampere nebude hned na soupisku zapsáno. „Sledujeme vývoj play off NHL a není nutné okamžitě zaplnit všechna místa. Nicméně chceme hrát kompaktní hokej v pěti a k tomu potřebujeme mít základní osu týmu jasně danou," mínil kouč Kari Jalonen.

Reklama