Hlavní obsah

Reprezentace už trénovala v Tampere a na čtvrtfinále s USA chystá jednu změnu v sestavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopoledne se letecky přesunuli do Tampere, hlavního dějiště šampionátu, a ještě vpodvečer si poprvé vyzkoušeli led tamní Nokia Areny. Tedy poprvé... Hned pro desítku ze současného hráčského kádru hokejové reprezentace šlo o známé prostředí, vždyť loni tam slavili po zápase s USA bronz, čímž ukončili desetileté čekání Česka na medaili z MS. K tomu, aby se něco podobného mohlo opakovat i letos, je však potřeba porazit Spojené státy už ve čtvrtek ve čtvrtfinále.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kanada - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Tampere (od našeho zpravodaje) - Už není prostor na nějaké velké změny v sestavě, trenérský štáb v čele s Karim Jalonenem doufá, že ke šlapajícímu prvnímu útoku se přidají i další. Ideálně ne pouze jeden.

Přesto se podle středečního tréninku dá usuzovat, že minimálně jedna korekce přijde. Do sestavy by se měl vrátit útočník David Tomášek, který závěrečný zápas skupiny B proti Kanadě (1:3) sledoval pouze z tribuny.

Místo ve čtvrtém útoku by mu měl uvolnit Radan Lenc, který přitom reprezentaci posílil až v průběhu turnaje spolu s Radimem Zohornou jako náhrada za zraněné Sedláka s Chytilem. Lenc ve třech zápasech proti Norsku, Švýcarsku a Kanadě nebodoval.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia před zápasy českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním, debatovat se bude o přestávkách i po skončení utkání.

Stejně jako Lenc trénoval v červeném „náhradnickém" dresu i Chlapík, jehož od prvního zápasu se Slovenskem a zákroku Kocha trápí problémy v horní polovině těla.

V brance by měl nastoupit Karel Vejmelka, jenž ve čtvrtek slaví 27. narozeniny.

Národní tým se ve středu věnoval i nácviku přesilovek. Zatímco první komando zůstalo ve stejném složení - Kempný, Kubalík, Červenka, Sobotka, Smejkal, v tom druhém provedl Jalonen změny a aktuálně má podobu Košťálek, R. Zohorna, Špaček, Tomášek, Černoch.

Čtvrtfinále USA - Česko začne v Tampere ve čtvrtek od 15:20 SELČ, podrobnou online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Pravděpodobná sestava Česka:
Vejmelka (Langhamer) - Kundrátek, Kempný, Košťálek, T. Dvořák, J. Zbořil, Jordán, Němeček - D. Kubalík, Sobotka, Červenka - O. Beránek, Černoch, Flek - M. Kaut, R. Zohorna, Smejkal - Tomášek, M. Špaček, D. Voženílek - Chlapík

Reklama