Hlavní obsah

Reprezentaci posílí Hynek Zohorna, jeho bratr Tomáš se omluvil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O dalšího legionáře se ve středu rozrostl kádr reprezentace připravující se v Ostravě na České hokejové hry a mistrovství světa v Tampere. K mužstvu se připojil 31letý útočník švédského Oskarshamnu Hynek Zohorna. Naopak jeho o tři roky starší bratr a klubový spoluhráč Tomáš se národnímu týmu omluvil.

Foto: Sport.cz

Hynek Zohorna v dresu národního týmu

Článek

„V průběhu minulého týdne jsem si volal s oběma bratry Zohornovými. Tomáš není po dlouhé sezoně zdravotně stoprocentně v pořádku, a tak se omluvil. Naopak Hynek by měl zasáhnout už do zápasů Českých hokejových her během tohoto týdne," uvedl generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

Hynek Zohorna v této sezoně reprezentoval i na únorových zimních olympijských hrách, v Pekingu posbíral ve čtyřech zápasech dvě asistence. Pokud by se dostal i do kádru pro letošní šampionát v Tampere a Helsinkách, navázal by na účast na MS 2019 v Bratislavě.

Hynku Zohornovi se v premiérové sezoně ve Švédsku dařilo. Ve 48 duelech základní části vstřelil v dresu Oskarshamnu 10 gólů a přidal 19 asistencí. I proto si v březnu vysloužil novou tříletou smlouvu.

Reklama