Hlavní obsah

Švédsko - Finsko 4:3Reprezentanti Tre Kronor si na závěr Švédských hokejových her poradili s Finskem

Hokejisté Švédska porazili v závěrečném zápase Švédských her ve Stockholmu Finsko 4:3 a posunuli se na druhé místo za vítězné Česko. Finové obsadili v závěrečné části seriálu Euro Hockey Tour bez zisku bodu poslední čtvrté místo.

Foto: Christine Olsson, ČTK/AP

Švédský hokejista Oskar Lang (vlevo) v souboji o kotouč s Finem Oliverem Kaskim.

Článek

Domácím se ideálně vydařil vstup do zápasu. Již po 50 sekundách hry otevřel skóre Friberg, kterého nechala finská obrana volného před brankářem Säterim. Po pěti minutách vedli Švédové 2:0, když ukázkovou kombinaci zakončil přesně Nordström.

O snížení se postaral ještě v první třetině při hře čtyři na čtyři Manninen a stejný hráč ve 22. minutě vyrovnal, když překonal podruhé gólmana Hellberga. Švédové ale ještě před koncem druhé části získali vedení zpět, v čase 39:42 rozjásal domácí fanoušky přesnou střelou z úhlu Kellman.

Ve 44. minutě přiblížil Švédy vítězství gólem v přesilové hře Bemström, ale Finové bleskově odpověděli. O devět sekund později opět snížil Pesonen, který nastřelením puku zpoza brankové čáry překvapil Hellberga.

Vyrovnat se ale olympijským vítězům z Pekingu nepodařilo a v generálce na domácí světový šampionát prohráli. Švédsko zopakovalo výhru nad Finskem z minulého týdne z Českých her v Ostravě.

Švédsko - Finsko 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Friberg (Kellman, Asplund), 6. Nordström (Bemström, Dahlin), 40. Kellman (Asplund, Ekman-Larsson), 44. Bemström (Tömmernes, Dahlin) - 7. Manninen, 22. Manninen (Hartikainen, Pesonen), 44. Pesonen (Hartikainen). Rozhodčí: Hejduk, Pražák (oba ČR) - Persson, Nyqvist (oba Švéd.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0.
Švédsko:Hellberg - Ekman-Larsson, Pudas, Tömmernes, Folin, Lindholm, Dahlin, Folin, Roos - Bemström, Wallmark, Bromé - Friberg, Kellman, Asplund - Nordström, Bengtsson, Berggren - Lang, Aman, Söderblom. Trenér: Johan Garpenlöv.
Finsko: Säteri - Pokka, Ohtamaa, Hietanen, Lehtonen, Jokiharju, Seppälä, Kaski, Friman - Palmu, Björninen, Mäenalanen - Hartikainen, Manninen, Pesonen - Armia, Filppula, Innala - Nurmi, Lammikko, Rajala. Trenér: Jukka Jalonen.

Reklama

Související témata: