Hlavní obsah

Kundrátek dal vítězný gól a může jet po pěti letech na MS. Plnili jsme znovu precizně plán, liboval si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dal v přesilovce vítězný gól v posledním přípravném utkání před mistrovstvím světa. Obránce Tomáš Kundrátek poslal nechytatelnou bombu do švýcarské sítě a zlomil dlouho bezbrankové skóre.

Foto: Christine Olsson, ČTK/AP

Tomáš Kundrátek, jeden ze střelců v souboji Česka proti Švýcarsku.

Článek

Při Thüraufově vyloučení Jiříček nabil na levý kruh Kundrátkovi, který se trefil do protějšího horního rohu branky soupeře a ukázal jaké střelecké dispozie v něm třímají. V čase 52:06 pojistil náskok Holík, který se prosadil bekhendovým zakončením z pozice mezi kruhy. Při následném Červenkově vyloučení pak sáhli Švýcaři k power play, v níž pokračovali i po jejím skončení a 151 sekund před koncem do prázdné branky dovršil výsledek Vrána.

Český tým tedy nakonec zvítězil 3:0 a po třech letech triumfoval na švédském díle evropské hokejové tour. „Třetí zápas ve čtyřech dnech byl dost náročný, ale plnili jsme znovu precizně herní plán a uspěli proti všem. Byl to z naší strany docela povedený turnaj," říkal pro Českou televizi Kundrátek, jenž předčasně opustil oslavy mistrovského titulu v Třinci, aby odletěl do Stockholmu zabojovat o nominaci na mistrovství světa, kam se může vrátit po pěti letech.

Foto: Christine Olsson, ČTK/AP

Tomáš Kundrátek dokázal v souboji proti Švýcarsku otevřít skóre.

„Zavolal generální manažer Nedvěd, že se mu líbilo, jak jsem hrál v play off, a já měl radost, že se můžu poprat o nominaci," tvrdil, ale před večerním oznámením nominace do Tampere, pociťoval mírnou nervozitu. „Každý, kdo přijel do Stockholmu, chce pokračovat až na šampionát. Rád bych zase okusil atmosféru mistrovství, pozvánka do národního týmu je vždycky čest," říká bek, jehož klubovou souhru s Musilem dokázal využít i kouč Jalonen.

„S Davidem mi to sedí na ledě i mimo něj, je skvělý spoluhráč i chlap. Perfektně spolu vycházíme," uvedl Kundrátek, jenž pokračující mistrovskou euforii v Třinci sledoval už jen dálky. „Kluci ještě slaví, ale my si to taky užili. I když jsme přišli o čtvrteční jízdu autobusem a návštěvu železáren i sobotní vystoupení na Hutnickém dní," mínil 32letý Kundrátek, jenž bude příští sezonu hrát už za Kometu.

„Za poslední dva roky v Třinci jsem ale posbíral tak krásné vzpomínky, že si rád potom popovídám s ostatními, jaké to bylo a nechám si to všechno odvyprávět," podotkl k další části oslav Ocelářů.

Na zabudování do systému národního týmu měl ale Kundrátek jen pár dnů. „Nebylo to až těžké sžívání. Systém mi sedí, trenéři nám pečlivě vysvětlují každý detail a určitě mně pomohlo, že mě nechali hrát s Davidem Musilem, s nímž si vyhovíme," říkal.

Duel se Švýcarskem, s kterým Češi ještě pod vedením Jalonenova předchůdce Pešána prohráli v předkole play off na únorových olympijském turaji v Pekingu 2:4, byl generálkou na mistrovství světa. Do něj vstoupí národní tým v Tampere v sobotu 14. května zápasem proti Britům.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články