Hlavní obsah

Řešení problému v obraně. Češi místo nemocného Fleka dopsali na soupisku Ščotku

Aktualizováno

Čeští hokejisté museli před finálovým duelem řešit personální problémy v defenzivě. Trest dostal Jan Rutta, další z beků Jakub Krejčík má zlomený nos a nad jeho startem visí otazník. Realizační tým tak nechtěl riskovat, že by musel proti Švýcarsku nastoupit s pěti obránci. Proto nemocného útočníka Jakuba Fleka na soupisce nahradil Janem Ščotkou, který prožije premiéru na domácím šampionátu.

Sestřih zápasu Švédsko - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek

„Vzhledem k tomu, že Jakub Flek kvůli onemocnění nemůže pokračovat v turnaji, byl během dopoledne zahájen proces jeho nahrazení na české zápasové soupisce jiným hráčem,“ vysvětloval manažer české reprezentace Milan Hnilička.

A žádost národnímu týmu vyšla. „Lékařská komise mistrovství světa vše potvrdila ve zrychleném režimu a díky tomu jsme na českou soupisku mohli dopsat obránce Jana Ščotku, který tak může nastoupit do dnešního finále proti Švýcarsku,“ uvedl Hnilička.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trénink české hokejové reprezentace na začátku mistrovství. Zleva obránce David Špaček, útočník Jakub Flek a obránce Jan Ščotka.

Je to celkem logické řešení. Flekův start ve večerním duelu reálný nebyl, zatímco Krejčík by mohl nastoupit i se zlomeným nosem. Radim Rulík však celý turnaj točil sedm obránců, a tak je jasné, že stejný počet chce mít k dispozici ideálně také pro finále, i když se nedá očekávat, že by dopsaný Ščotka v případě Krejčíkova startu dostal velkou porci minut.

Osmadvacetiletý bek brněnské Komety do příjezdu posil z Bostonu trénoval s týmem, ačkoliv nebyl zapsaný na soupisku a do utkání nezasahoval. Po příletu Pastrňáka se Zachou se připravoval ve speciálním režimu a zůstával k dispozici v případě zranění či disciplinárního trestu.

A teď naskočí rovnou do finále mistrovství světa.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.