Hlavní obsah

Rakousko - Německo 2:4SESTŘIH: Němci po výhře nad Rakouskem živí naději na postup

Aktualizováno

Hokejisté Německa porazili na mistrovství světa ve skupině A Rakousko 4:2. Po úvodních třech zápasech, v nichž vyšli naprázdno, bodovali podruhé za sebou naplno. Dvěma góly jim k dnešnímu úspěchu dopomohl útočník Nico Sturm. Rakušané na výhru dál čekají a s jediným získaným bodem z pěti odehraných utkání uzavírají tabulku skupiny v Tampere.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Rakousko - NěmeckoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Němci začali boj o důležité body na výbornou, když se v páté minutě po povedené individuální akci dostal Sturm až do zakončení tváří v tvář rakouskému gólmanovi Kickertovi a prostřelil ho mezi betony. Ve 12. minutě uháněl na druhé straně na Niederbergera osamocený Rossi, jenže nedal. Rakušany to nemuselo mrzet dlouho, neboť Wolf se krátce poté opřel za kruhy do kotouče a vyrovnal. V 17. minutě už Němci znovu vedli, když se prosadil Tuomie.

V úvodu druhé části zlikvidoval Niederberger Rafflovu možnost. Na strážci německé branky si po polovině zápasu vylámal zuby také Haudum. Netrvalo dlouho a Němci šli ve 34. minutě do trháku, když se z křídla natlačil do koncovky Stachowiak a zvýšil na 3:1. Němci pak nevyužili přečíslení dvou na jednoho.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Rakušan Kilian Zundel (vpravo) a Němec Justin Schutz v souiboji o kotouč.

V 54. minutě přišla zápletka, od modré čáry pálil Wukovits a tečující Haudum přiblížil Rakušany znovu na rozdíl jediné branky. Rakouský tým bojoval, přes německou defenzivu se však dostal za poslední třetinu k pouhým pěti ranám. V závěru to Rakušané zkusili v šesti bez gólmana, čehož využil Sturm k pojistce gólem do prázdné branky.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.
Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Tampere):
Rakousko - Německo 2:4
Branky a nahrávky: 12. B. Wolf (Schneider, Rossi), 54. Haudum (Wukovits, M. Huber) - 5. Sturm (Ehl, Niederberger), 17. Tuomie (Stachowiak, J. Müller), 34. Stachowiak (Schütz, M. Müller), 59. Sturm. Rozhodčí: Ansons (Lot.), Sewell (Brit.) - Mackey (Kan.), Yletyinen (Švéd.). Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 7451.
Rakousko: Kickert - Maier, Strong, Zündel, Heinrich, Nickl, B. Wolf, Brunner, Wimmer - M. Huber, Haudum, Ganahl - Thaler, Nissner, Raffl - Schneider, Rossi, Zwerger - Wukovits, Achermann, P. Huber. Trenér: Bader.
Německo: Niederberger - M. Müller, Seider, J. Müller, Wissmann, Szuber, Gawanke, Wagner - Peterka, Kahun, Noebels - Ehl, Sturm, Soramies - Tiffels, Wiederer, Kastner - Schütz, Stachowiak, Tuomie - Varejcka. Trenér: Kreis.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.