Hlavní obsah

Slovensko - Německo 1:2SESTŘIH: Německé prokletí! Slováci na MS poprvé padli

Hokejisté Německa porazili na mistrovství světa v Helsinkách Slovensko 2:1 a poprvé na turnaji bodovali. Slováci naopak nedokázali navázat na páteční výhru nad Francií. Oba týmy tak mají ve skupině B tři body. Velkou zásluhu na vítězství Německa měl spolehlivě chytající brankář Philipp Grubauer, který si připsal 28 úspěšných zákroků. Německo porazilo Slovensko na MS počtvrté za sebou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih utkání Slovensko - NěmeckoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek
Fotogalerie

Oba celky nastoupily do utkání prakticky v totožných sestavách jako v pátek, v brance opět dostali šanci Rybár a Grubauer.

Jako první inkasoval Rybár, ale až ve druhé třetině. Plachtovu přihrávku na Stützleho si do branky srazil vracející se Jánošík. O pět minut později se Němci prosadili podruhé, když se po rychlém protiútoku prosadil pohotově dorážející Pföderl.

Slováci přidali a ve 32. minutě se podařilo Pospíšilovi po rychlém objetí branky snížit. Grubauer se nestačil přesunout k druhé tyči. Vyrovnat mohl Roman, brejk třineckého útočníka ale gólman Seattlu zlikvidoval.

Oba celky dostaly výhodu přesilových her pět na tři, ani jeden ji ale nedokázal využít. Slováci se v závěru tlačili do útoku, byli střelecky aktivnější, vyrovnat se jim ale nepodařilo ani při power play. Německo po páteční porážce s Kanadou poprvé bodovalo.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Helsinky):
Slovensko - Německo 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Pospíšil (Jánošík, Tamáši) - 22. Plachta, 27. Pföderl (Noebels). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Öhlund - Yletyinen (oba Švéd.), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4387.
Slovensko: Rybár - Čerešňák, Rosandič, Nemec, Ivan, Jánošík, Grman, Gachulinec - Krištof, Lantoši, Tatar - Slafkovský, Roman, Regenda - Tamáši, Lunter, Pospíšil - Minárik, Liška, Takáč. Trenér: Craig Ramsay.
Německo: Grubauer - Seider, M. Müller, Holzer, J. Müller, Wissmann, Wagner, Bittner - Stützle, Plachta, Ehliz - Michaelis, Pföderl, Noebels - Loibl, Schmölz, Fischbuch - Kastner, Soramies, Ehl. Trenér: Toni Söderholm.

Reklama

Související témata: