Hlavní obsah

Stal se tátou i mistrem světa. Tohle nic nepřekoná, rozplýval se Kubalík

Čekaly se od něj góly, a on je v pravý čas začal dávat. Dominik Kubalík se na startu šampionátu stal poprvé otcem a hokejovou sezonu zakončil se zlatem na krku. „Tohle nic nepřekoná. Maže to celou nepovedenou sezonu v Ottawě,“ rozplýval se po finále mistrovství světa osmadvacetiletý útočník.

Sestřih finále MS Švýcarsko - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek

„Nevím, jaké to je vyhrát Stanley Cup, ale mistrovství světa doma před vlastními fanoušky… to je nejvíc. Navíc před rodinou se rvete o výhru ještě víc. Víte, že v tom nejste sami,“ hledal Kubalík slova po zisku zlaté medaile. Tu Češi získali po dlouhých čtrnácti letech.

Týmovost a bojovnost. To jsou slova, která národní tým definovala. Mluvili o tom hráči, experti i realizační tým. „Jsou to otřepané fráze, ale ono to tak je. Hráli jsme jeden za druhého a měli skvělou partu,“ chválil střelec pěti branek na šampionátu.

Gól Davida Pastrňáka ve finále mistrovství světaVideo: Česká televize

Do toho navíc reprezentaci pomohlo vyřazení největších českých hvězd z play off NHL. Martin Nečas přispěl v pěti zápasech sedmi body. Pavel Zacha vstřelil vítězný gól ve čtvrtfinále, David Pastrňák zase ve finále.

Staroměstské náměstí v euforii, po 14 letech se Česko dočkalo titulu mistrů světa v hokejiVideo: Sport.cz

„Někde tam nahoře to bylo napsaný. Za Pastu jsem hrozně rád, chtěl to zlomit a zlomil to v pravý čas. Ti kluci z NHL nám samozřejmě pomohli. Ten tým šlapal a díky nim byl ještě lepší,“ ocenil Kubalík.

Česko pohltila hokejová euforie. Ta byla krátce po finále pochopitelně patrná i v kabině národního týmu. Slavit se bude po celé zemi. Kdo ale potáhne celebrace v kabině? „Už tady jsou nějací experti, co něco vyhráli a vědí, jak to chodí. Kluci z Třince nebo vítězové Stanley Cupu. Sám jsem na to zvědavý,“ usmíval se Kubalík.

Radost z gólu a hymna po utkáníVideo: Sport.cz

Pro zlato si každopádně došel mančaft, který před třemi týdny na turnaji EHT v Brně nedokázal ani jednou zvítězit. „Tam se ten tým ještě budoval. Sedalo si to a sedlo si to takhle. Stal jsem se tátou a mistrem světa,“ nemohl uvěřit odchovanec Plzně.

Co bude nejsilnějším momentem, na který bude Kubalík vzpomínat? „Hymna po vítězství ve finále. Ale těch věcí bylo víc. Když začala skákat celá hala při opravě plexiskla. Těžko vybrat jen jednu věc. A překvapilo mě, že pohár zas tak těžký nebyl. Párkrát jsem si ho zvládl potěžkat,“ dodal čerstvý mistr světa Dominik Kubalík.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.