Hlavní obsah

Trenére, hlásí se posila z Bostonu! Lauko ale do Rigy nejspíš ani napodruhé nedorazí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Když Boston naprosto nečekaně vypadl z play off NHL, srdce mnohých fanoušků české reprezentace zajásalo. Už nejspíš viděli, jak Pastrňák s Krejčím nebo Zachou dovedou národní tým k další medaili na mistrovství světa. Jenže z početné kolonie Bruins mohl do Rigy přicestovat jen obránce Jakub Zbořil. Teď se však hlásí další jméno, při marodce v ofenzivě rozjel spekulace sám útočník Jakub Lauko.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Lauko oslavuje na snímku z březnového utkání NHL se střídačkou Bostonu gól vstřelený Buffalu.

Článek

Když generální manažer reprezentace Martin Havlát informoval o (ne)účasti českých hráčů z Bostonu, už se vědělo, že 23letý křídelník Jakub Lauko byl povolán na farmu do Providence. „To bylo rozhodnutí trenérů, ten se k nám nepřipojí," podotkl tehdy Havlát.

Záložní tým Bostonu však z play off také rychle vypadl a Laukovi definitivně skončila klubová sezona. A chomutovský odchovanec sám na Twitteru naznačil, že by ještě měl zájem do Lotyšska dorazit. Jednoduchou zprávou s emotikonem hlásícího se panáčka.

A rozjel pořádnou vlnu fanouškovských reakcí, příspěvek už vidělo přes 150 tisíc uživatelů. Lidé označovali účet národního týmu i novináře, aby předali informaci Havlátovi.

Ovšem Lauko, jenž letos za Boston odehrál 23 zápasů a zbytek sezony strávil v Providence, s největší pravděpodobností reprezentaci neposílí. Poté, co na šampionátu skončili kvůli zranění Filip Chytil s Lukášem Sedlákem, už trenérský štáb našel jinou náhradu.

Možná už do sobotního duelu s Norskem naskočí útočník švédského HV71 Radan Lenc, který se těsně nevešel do finální nominace, ale už přiletěl do Rigy. A ze zámoří si Havlát vyhlédl jinou posilu, Radima Zohornu z farmy Toronta, kterému skončila sezona před dvěma dny. Navíc zvládne i roli centra, kterého český výběr potřebuje.

Čeští hokejisté absolvovali v Rize oficiální týmové foceníVideo: SPORT.CZ

„Radim má dnes v NHL výstupní mítink a zdravotní prohlídku. Že by neprošel? To si nepřipouštíme," řekl asistent trenéra Libor Zábranský.

Tiskový mluvčí reprezentace Ondřej Kalát už se na Twitteru vyjádřil, že s Laukem mluvil  „Měl by velký zájem reprezentovat, ale chápe, že neprošel kempy a sezona mu skončila až moc pozdě," uvedl Kalát.

Pokud se tak nestane něco neočekáváného, Lauko si premiéru v seniorském národním týmu zatím neodbyde.

Reklama