Hlavní obsah

Trenérku na MS vytočil dotaz slovenské televize. Kanaďanka německý nároďák opustí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolem její osoby se na letošním hokejovém MS strhl poměrně slušný poprask. Kanadská trenérka Jessica Campbellová coby asistentka na střídačce Německa se stala vůbec první ženou v roli trenérky některého z národních týmů na MS. Mnohem více publicity se jí ale dostalo díky kontroverzní otázce slovenské novinářky. A jen co šampionát skončil, kolem Kanaďanky je opět rušno.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Jessica Campbellová na střídačce německé hokejové reprezentace.

Článek

„Jaké to je, být atraktivní ženou, když je kolem vás tolik přitažlivých mužů. Nemáte některé raději než jiné?" zeptala se Campbellové novinářka slovenské televize. „Promiňte, nerozumím, co se tím snažíte říct? Toto je moje práce. Hráči si zase dělají svoji práci. Mám s nimi silný profesionální vztah, nic jiného v tom není," odpověděla nepříjemně zaskočená trenérka.

Po rozhovoru si stěžovala tiskovému mluvčímu německé reprezentace, že takové otázky se jí vůbec nelíbí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jessica Campbell (@soupy08)

Podle finské televize si následně Kanaďanka stěžovala i mediálnímu týmu, že otázky slovenské novinářky se jí vůbec nelíbily.

A coby reprezentační koučka už jim asi nějaký čas ani čelit nebude, protože podle informací z německých médií její angažmá u tamního národního týmu skončilo. A blonďatá Kanaďanka se podle listu Bild má přesunout ke klubové práci ve švýcarského Klotenu, kde by měla dělat asistentku trenérovi Jeffu Tomlinsonovi.

„Budeme věci komunikovat, až bude co komunikovat. Momentálně jsme ve fázi zvažování možností," mlžil k tématu sportovní ředitel EHC Kloten v rozhovoru pro švýcarský list Blick.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jessica Campbell (@soupy08)

Nicméně potvrdil, že příchod Campbelové do klubu je v jednání. „Její složka nicméně u nás neleží teprve od mistrovství světa, nýbrž už delší dobu," dodal s tím, že na osobní schůzku ještě nedošlo.

Cestu německého národního týmu, který i pod vedením Campbelové obsadil ve skupině A druhé místo, ukončil na MS český národní tým výhrou 4:1.

Reklama

Související témata: