Hlavní obsah

Účastník MS v Praze v problémech! Svaz pozastavil reprezentaci veškeré aktivity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norským hokejem cloumá pořádná kauza. Tamní svaz reaguje na velkou finanční ztrátu z loňského roku a vedení pak dospělo k názoru, že musí dojít k velkým finančním škrtům. Rozhodlo se proto pozastavit aktivity národního týmu, který tak musí odložit veškeré plány pro reprezentaci po zbytek roku.

Foto: Profimedia.cz

Zleva Eirik Salsten z Norska a Slováci Samuel Kňažko a Stanislav Škorvánek na MS v hokeji. Ilustrační foto

Článek

Norský svaz tak de facto zrušil veškeré srazy národního týmu po zbytek roku 2023. „Velice smutné. Je to smutné a nebezpečné pro budoucnost norského hokeje," řekl televizi TV2 bývalý reprezentační obránce Alexander Bonsaksen.

„Nemyslel jsem si, že to bude až tak špatné," vyjádřil se k situaci hlavní kouč norského nároďáku, Švéd Tobias Johansson, kterého svaz o nařízení informoval před dvěma dny.

Drastické finanční škrty se dotknou i mládežnických týmů. K opatřením dochází jen pár týdnů poté, co asociace potvrdila finanční ztrátu devět milionů norských korun (18,5 milionu českých korun) za rok 2022.

Reklama