Hlavní obsah

Česko žije hokejem! Kompletní informace o vstupenkách na MS 2024

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tuzemští fanoušci budou v roce 2024 žít hokejem ještě více, než tomu standardně bývá. Česká republika totiž hostí světový šampionát, který se bude konat v termínu 10. - 26. května v Praze a Ostravě. Lze ještě sehnat nějaké vstupenky na největší hokejovou akci roku? Podívejte se na základní informace o nákupu vstupenek pro MS v hokeji 2024 na Sport.cz.

Foto: iihf.com

Ilustrační obrázek.

Článek

Pražská O2 Arena bude v rámci 87. ročníku MS hostit zápasy skupiny A, ve které kromě českého týmu figuruje také Finsko, Kanada, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

V Ostravar Aréně se bude hrát skupina B, kterou tvoří týmy z USA, Švédska, Německa, Slovenska, Lotyšska, Francie, Kazachstánu a Polska.

Kdy a kde koupit vstupenky na MS v hokeji 2024

Od 16. ledna 2024 byl spuštěn prodej vstupenek na samostatné zápasy, a to včetně utkání českého národního týmu. Momentálně je naprostá většina standardních lístků na všechna utkání vyprodána. Sehnat lze už jen jednotky kusů na méně atraktivní duely v základních skupinách.

Nejlevnější lístky na utkání tuzemské reprezentace začínaly na 1990 korunách, na zápasy Česka s Finskem, Švýcarskem a Kanadou pak 2390 Kč. Ceny končily na hranici 2890, respektive 3290 Kč. Nejnižší cena za lístek pro utkání ostatních zemí mimo ČR startovala na 190 Kč.

Za čtvrtfinále si v Praze a Ostravě fanoušci zaplatili 2390 až 3490 Kč. Turnaj vyvrcholí už jen v Praze. Semifinálová utkání bude možné v O2 Areně sledovat za 4490 až 5990 Kč. Zápas o bronz vyjde na 2490 až 3990 Kč, závěrečná bitva o zlato na 7190, 7990 nebo 8990 Kč.

Další možností, jak se ještě na některé zápasy dostat, je nákup nejdražších VIP vstupenek, které se začaly prodávat už v úterý 5. prosince. Tyto lístky zahrnují catering a samostatný vstup do haly. Jejich cena začíná na 4390 Kč. Nejvíce pak fanoušci utratí za VIP lístky na závěrečný zápas a to takřka 15 tisíc korun.

Vstupenky na základní část a VIP vstupenky na zápasy v Ostravě jsou v prodeji v síti Ticketportal, na play off a VIP vstupenky v Praze v síti Ticketmaster.

Termíny předprodeje a prodeje vstupenek

Příležitostí, jak získat vstupenky na mistrovství světa 2024, bylo hned několik. Od 20. července byl připraven soutěžní proces, během kterého vylosování šťastlivci své první lístky získali. Po této části aktuální přišel na řadu volný prodej balíčků, který byl spuštěn od 10. října 2023 na oficiálním prodejním portálu akce.

Tato forma předprodeje je pro ČR novinkou, která se inspirovala postupem při prodeji lístků na MS v hokeji 2023 či u LOH v Paříži 2024. Fanoušci si díky tomu mzasoutěžit o přednostní právo nákupu cca 20 % z celkového počtu vstupenek.

V rámci první fáze od čtvrtka 20. července probíhala na oficiálním webu registrace do soutěže o lístky. Takto mohli hokejoví nadšenci postupovat až do 15. září. Během tohoto období byli také registrovaní zájemci v rámci druhé fáze vyzváni k výběru preferovaných tří týmů a příslušných hracích dnů. Třetí fáze nastala mezi 15. a 30. září. V tomto čase byli k vylosováni výherci a pomocí e-mailu uvedeného při registraci kontaktováni. Ve čtvrté fázi měli vylosovaní šťastlivci několik dnů na nákup přidělených vstupenek.

Po soutěžní části přišel na řadu již zmíněný veřejný prodej, v rámci kterého bylo možné nejprve nakoupit denní balíčky vstupenek, lístky na samostatné zápasy byly uvolněny do prodeje po 16. lednu roku 2024.

Mistrovství světa v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Více o MS v hokeji 2024:

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články