Hlavní obsah

Utrápená výhra Slovenska a zbytečný stres. Spadl nám balvan ze srdce, přiznala hvězdička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejistům Slovenska se pořádně ulevilo. V pátek vyhráli na mistrovství světa nad Kazachstánem 4:3 a dál živí naději na postup do čtvrtfinále. Vítězové však přiznali, že cesta za třemi body byla hodně složitá. „Spadl nám obrovský balvan ze srdce," oddechl si talentovaný útočník Juraj Slafkovský, autor vítězného gólu, v rozhovoru pro RTVS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Kazachstán - SlovenskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Slovensko potřebovalo zabrat, což se mu v Helsinkách nakonec i povedlo. Favorita ale nejspíš svazoval pocit nutnosti naplno bodovat. „Možná mnozí čekali, že to bude jednodušší, ale my jsme hlavně potřebovali vyhrát. Bylo to ubojované," připustil největší talent slovenského hokeje posledních let.

„Zvládli jsme to a já jsem hrdý na každého z hráčů. Máme na mistrovství hodně mladých hráčů a jsme někdy víc ve stresu. To je ale pochopitelné a o to cennější je tahle výhra," hlásil útočník do televizních kamer.

Slovenská novinářka urazila kanadskou trenérku Němců. Diskuze v PŘÍKLEP EXTRAVideo: Sport.cz

„Myslím, že to bylo utrápené vítězství, ale máme ho," oddechl si pro změnu obránce Martin Fehérváry, který vstřelil druhý gól Slovenska. „Zbytečně jsme se dostali do stresové situace. Je vidět, že máme mladý tým, kterému chybí víc zkušeností. Stejně to ale mělo vypadat jinak. Musíme hrát víc jako tým, soudržně," vysvětloval, v čem byl problém.

Po nezvládnuté koncovce utkání se Švýcarskem se tým sešel na speciální schůzce, kde se řešilo, co musí Slovensko změnit, aby zabralo. „Bavili jsme se o tom, co musíme dělat při přesilovkách, že musíme posílat víc puků na branku. Musíme se poučit z chyb a zjednodušit hru. Zvládli jsme to, vyhráli jsme a teď je třeba se dobře připravit na Itálii," burcoval obránce.

Reklama