Hlavní obsah

Slovenský trapas na hokejovém MS. Otázka reportérky urazila trenérku Němců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na střídačce během probíhajícího hokejového MS ve Finsku budí pochopitelnou pozornost. Kanaďanka Jessica Campbelová je vůbec první ženou v trenérském týmu některého z reprezentačních týmů v historii šampionátu mužů. Koučka je na zvýšenou pozornost zvyklá, nicméně dotaz redaktorky slovenské veřejnoprávní televize RTVS ji evidentně příjemný nebyl.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Kanadská trenérka Jessica Campbellová na střídačce německé reprezentace během MS ve Finsku.

Článek

Campbelová coby hráčka dříve sama reprezentovala Kanadu na MS. V trenérské kariéře se specializuje především na individuální dovednosti. V německé lize to dotáhla na trenérku Norimberku a udělala takový dojem, že si ji k sobě vytáhl i finský kouč německého nároďáku Toni Söderholm, který jí dal na starost přesilovky.

Finskou televizi YLE zaujala trapná chvilka, kterou po středečním tréninku způsobila slovenská redaktorka, když se 29leté Kanaďanky zeptala: „Jaké to je, být atraktivní ženou, když je kolem vás tolik přitažlivých mužů. Nemáte některé raději než jiné?"

Zaskočená Campbelová dotaz moc nepochopila. „Promiňte, nerozumím, co se tím snažíte říct?" odpověděla.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jessica Campbell (@soupy08)

Když redaktorka otázku zopakovala, rozzlobená trenérka řekla: „Toto je moje práce. Hráči si zase dělají svoji práci. Mám s nimi silný profesionální vztah, nic jiného v tom není."

Podle finské televize si následně Kanaďanka stěžovala mediálnímu týmu, že otázky slovenské novinářky se jí vůbec nelíbily.

„U hráčů má (Campbelová) velký respekt. Má profesionální pohled na technické know how. pracuje s velkou energií a hledá řešení na odstranění chyb v naší hře," vyzdvihoval erudici rodačky z Moosominu.

Reklama

Související témata: