Hlavní obsah

Válka komentátorů v České televizi? Záruba řekl, jak to je

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během hokejového šampionátu ve Finsku se krom výkonů hráčů na ledě hovořilo i o údajných problémech mezi dvěma komentátory České televize Robertem Zárubou a Michalem Dusíkem. Šéfkomentátor ČT Sport Záruba nyní v rozhovoru pro pořad Interview ČT24 uvedl věci na pravou míru a situaci objasnil. Vyjádřil se i ke své ztrátě hlasu, která ho postihla na začátku MS, nebo k úspěchům českého týmu.

Foto: Sport.cz s využitím @sportCT a @NewsroomCT24, Twitter

Komentátoři ČT Sport Michal Dusík a Robert Záruba.

Článek

„Dobrá volba trenéra, důvěra, kterou si získal u hráčů, posily z NHL do prvního útoku a odhodlání celého týmu a pak možná i trochu štěstí", to jsou klíčové faktory, které podle šéfkomentátora ČT Sport Roberta Záruby rozhodly o úspěchu českých hokejistů na světovém šampionátu, ze kterého po dlouhých deseti letech přivezli bronzové medaile.

V rozhovoru pro pořad Interview ČT24 popisoval, zda je podle něj úspěch Čechů zasloužený. „Letos jsme nikoho silného, krom Američanů, neporazili. Je to spravedlivé? Je, protože takový je systém turnaje," odpověděl. Podle něj ale národní tým po dlouhé době opravdu měl reálnou naději na medaili. „Tenhle tým v tu medaili hodně věřil," dodal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu o bronz Česko–USAVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Vyjádřil se také ke kauze, kterou hodně řešili fanoušci na sociálních sítích. Po skončení šampionátu si totiž Záruba na svém Twitteru postěžoval na pracovní vytížení. „Končí zřejmě nejhorší pracovní období, jaké jsem zažil. Už nikdy, nikdy nechci vyrábět 2 olympijské programy a MS v hokeji během 10 měsíců. To už je fakt o zdraví," napsal a připomněl tak svou ztrátu hlasu ze začátku mistrovství.

Jeden z jeho kolegů, Michal Dusík, krátce po tomto postu zveřejnil své příspěvky o tom, co si myslí, že je pro komentátora nejdůležitější. "Postupně docházím k tomu, že asi to, aby si o sobě nezačal myslet, že je nejlepší na světě a nenahraditelný," napsal mimo jiné. A právě po tomto příspěvku lidé začali hojně diskutovat o tom, zda tím narážel na Zárubu a zda mezi sebou mají tito dva nějaký spor.

„My jsme to vůbec nějak extra neřešili. Michal mi to potom vysvětloval, že to myslel samozřejmě úplně jinak. Tím jsme to uzavřeli," uvedl k situaci Záruba. Žádné spory tak mezi jedněmi z hlavních komentátorských opor ČT zřejmě nejsou.

Záruba trochu znejistil fanoušky ohledně nákupu vysílacích práv ke sportovním přenosům, které ČT bude z finančních důvodů nucena omezit. Světové šampionáty v ledním hokeji jsou smluvně zajištěny až do roku 2028, co však bude s extraligou, se neví. „Ještě máme práva na rok. Pak uvidíme, kudy se extraliga bude chtít vydat," uvedl Záruba.

Reklama

Související témata: