Hlavní obsah

Žádné flákání, čeští hokejisté už dopoledne dřeli na tréninku. Na Flekovi pracují doktoři

Aktualizováno

Všichni na led. Zatímco Kanaďané po postupu do semifinále vyrazili poznávat krásy Prahy a zrušili páteční dopolední trénink, čeští hokejisté si díky tomu mohli přispat a místo nich už krátce půl dvanácté kroužili na ledě O2 areny. Povinný trénink absolvovali všichni s výjimkou nemocného Jakuba Fleka, jehož pokračování v turnaji není moc pravděpodobné. „Ale šance je vždycky, doktoři na něm pracují. Uvidíme zítra, jak na tom bude,“ uvedl za realizační tým trenér gólmanů Ondřej Pavelec.

Čeští hokejisté se po vyhraném čtvrtfinále moc nevyspali a už ladili formu na Švédy. Doktoři pracují na nemocném FlekoviVideo: Sport.cz

 
Článek

Autor dvou gólů na turnaji chyběl už ve vítězném čtvrtfinále proti USA, které však pozorně sledoval v televizi a fandil aspoň na dálku. „Už ve středu nebyl ve své kůži. Je oddělený a drží nám pěsti. Nikdo nechce riskovat,“ přiznal jeho spoluhráč Ondřej Beránek, ale třeba obránce Jan Rutta hovořil jinak. „Já s ním byl dneska ráno na snídani, takže v karanténě není,“ podotkl.

Kouč Radim Rulík ale jeho start v semifinále neviděl moc nadějne. „Ve čtvrtek ráno měl teplotu 38. Asi nějaká viróza, a to není šance, aby stihl poslední dny,“ říkal po utkání. A rychlonohý útočník se neobjevil ani na tréninku. „Máme připravené další hráče. Do utkání budeme nominovat stoprocentně zdravé,“ vysvětloval Rulík.

Jak Češi trénovali v pátek:
Dostál, Mrázek, Vejmelka - Gudas, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Hájek, D. Špaček - Pastrňák, Zacha, Palát - Nečas, Kämpf, Kubalík - O. Kaše, Sedlák, Červenka - M. Stránský, Tomášek, O. Beránek - Voženílek, Kondelík.

Času na přípravu před vrcholem turnaje není mnoho, a tak se realizační tým rozhodl v pátek před polednem na led povolat všechny hokejisty. Navzdory tomu, že Češi po zápase usínali až hluboko po půlnoci. „Já zabral asi až ve tři ráno,“ svěřil se Beránek.

Trénink však probíhal ve volnějším tempu a ve stejné sestavě jako v utkání se Spojenými státy. Tedy s Ondřejem Palátem vedle bostonského dua a Matějem Stránským na křídle čtvrté formace místo Fleka.

Živě z dějiště hokejového mistrovství světa - 24. 5. 2024Video: Sport.cz

První hráči se vraceli do kabin už po necelé půlhodině na ledě, zatímco největší hvězdy pilovaly přesilovku pět na tři. A překvapivě se na ní neobjevil žádný obránce, na modré čáře rozehrával puky Ondřej Palát, s nímž úřadovali Pastrňák, Nečas, Červenka a Kaše.

V závěru tréninku došlo na spíš už uvolňující hru čtyři na čtyři v exhibičním duchu. Když se však Michalu Kempnému nebo Martinu Nečasovi povedlo vstřelit gól, slavili se širokým úsměvem skoro jako v zápase. Tak snad se budou radovat i v sobotu proti Švédům (od 14:20 hodin), kdy půjde opravdu o všechno.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Postoupí čeští hokejisté přes Švédsko do finále MS?
Ano
78,7 %
Ne
21,3 %
Celkem hlasovalo 28595 čtenářů.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.