Hlavní obsah

Zatímco slovenský supertalent dominuje, Jiříček jí popcorn na tribuně, mrzí experta

Šest zápasů, sedm bodů. To je dosavadní úchvatná bilance teprve 18letého Juraje Slafkovského na letošním mistrovství světa. Slovenský supertalent po skvělých výkonech na olympiádě v Pekingu pokračuje na mezinárodní scéně ve velkém stylu. „Je hrozně sebevědomý, zarputilý, silný, je to taková godzilla ve své kategorii. Jak bude hrát s lepšími hráči, bude dominovat ještě víc,“ chválí Radek Duda v hokejovém pořadu PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz.

Zatímco Jiříček jí na tribuně popcorn, slovenský supertalent dominuje. Část pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

„Vůbec bych se nedivil, kdyby příští rok skočil rovnýma nohama do NHL," předpovídá bývalý český reprezentant.

„S jeho výkony, co předvádí teď na mistrovství světa, je otázka, jestli bude první na draftu... Samozřejmě draft je v Montrealu a Kanaďané budou chtít slyšet Shanea Wrighta, který má být jedničkou," upozorňuje 43letý expert hokejového studia Sport.cz.

Slovenský supertalent ohromil diváky sólem přes celé hřiště.Video: ČT sport, SPORT.CZ

„Je to samozřejmě na těch klubech. Montreal má číslo jedna, vezme si koho chce, ale já bych si vzal Juraje," říká odvážně Duda.

Obdivně hovoří o Slafkovském také hokejový redaktor Jan Škvor. „Spousta lidí říkala po olympijských hrách, že jsou zvědaví, zda se dokáže přiblížit tomu, co hrál na olympiádě," uvádí člen redakce Sport.cz. „A já jsem rád, že Slafkovský tady na šampionátu dokazuje, že to nebyla náhoda, co předváděl v Pekingu, že opravdu Slovákům v něm roste takový hráč do budoucna," dodává Škvor.

Slovensku patří budoucnost hokeje. Ukáží to na příštích draftech. V Česku musejí přijít velké změny. Diskuze v PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

A obdiv jistě zaslouží i realizační tým slovenské reprezentace, který našel odvahu dávat Slafkovskému velký prostor, přestože na klubové úrovni se v této sezoně prosazoval se zřetelnými obtížemi.

V mužstvu TPS, které je vicemistrem finské nejvyšší soutěže, nepatřil k hvězdám týmu, přesto nakonec zářil na olympiádě v Pekingu, kde vstřelil sedm gólů v sedmi utkáních a výrazně se podílel na zisku bronzových medailí.

A oporou slovenské reprezentace je i na mistrovství světa, kde v šesti kláních vstřelil dvě branky a u pěti asistoval.

Radek Duda poznamenává, že větší odvahu stavět mladé hráče by chtěl vidět i u českého týmu. „Hrajeme s Nory a máme Jiříčka na tribuně, který tam jí popcorn. Za mě obrovský luxus nechávat takový prospect ve třicáté řadě," stěžuje si bývalý hokejista.

Celou diskusi najdete v hlavním videu, které je součástí pořadu PŘÍKLEP EXTRA vysílaném v přímých přenosech před a po utkáních českého týmu na mistrovství světa a také během přestávek mezi třetinami.

Reklama

Související témata: