Hlavní obsah

Zdráhal dal gól všem soupeřům a těší se na turnaj v rodném městě. Nedomlela překvapily slovenské vosy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litvínovský Patrik Zdráhal dal v přípravě na hokejové mistrovství světa gól Rakušanům i Němcům, při sobotním zápase v Trenčíně se prosadil i proti Slovákům. A to hned dvakrát. Ve 22. minutě začal svou trefou s mazáním náskoku domácích, nakonec proměnil i vítězný český nájezd. „Gólman zjevně nečekal střelu na lapačku, nechal mi tam místo, tak jsem to tam zkusil a dopadlo to super,“ pochvaloval si pro ČTK jeden z nejaktivnějších českých útočníků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Patrik Zdráhal během přípravného utkání hokejové reprezentace před MS.

Článek

„Led byl dost hrozný, možná tím, jak už je venku dost teplo. Nedalo se na něm bruslit, natož míchat s pukem. Před zápasem jsme si v kabině dost nahlas řekli, že na Slovensku nemůžeme prohrát. Ze začátku nám sice nejely nohy, ale potom jsme se do toho dostali a byli zejména ve druhé třetině lepším týmem," mínil Zdráhal.

Obránce Jakub Krejčík také vnímal zlepšení proti rozpačitému vystoupení ve Spišské Nové Vsi. „Odehráli jsme daleko lepší utkání než ve čtvrtek, jen začátky třetin jsme měli ospalé, na to si evidentně budeme muset dát pozor. Trošku nás trápí i přesilovky, nepomůžeme si v nich gólově," uvědomoval si.

„Trenéři zkoušejí různé varianty a hledají ideální složení, pořád se to tam točí," uvedl pro hokej.cz Zdráhal, jehož potěšilo, že zůstal v reprezentačním kempu i pro České hokejové hry v rodné Ostravě. „Vážím si šance zahrát si tam další těžká utkání, třeba s Finy nebo Švédy," doplnil 27letý útočník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Patrik Zdráhal.

Nad účastí na mistrovství světa ale zatím vůbec nepřemýšlí. „Nesoustředím se na to, co bude za tři týdny. Ještě přijede spousta hráčů, konkurence je velká. Jdu zápas od zápasu a v každém střídání chci ukázat, že na to mám. Řeším jen nejbližší program, máme před sebou dva dny volna se svými blízkými, v úterý večer jdeme ve Vítkovicích zase na led," prozradil Zdráhal.

V reprezentačním kádru se pro ostravský turnaj udržel i dodatečně povolaný Richard Nedomlel, byť na hradeckém obránci musela být v Trenčíně znát třídenní pauza. „Ze začátku jsem si přišel trošku jako Alenka v říši divů. Slováci byli hodně nabuzení, lítali jako vosy. Po dvou střídáních jsem se začínal tavit, ale pak se to i s pomocí spoluhráčů zlepšilo. Je to jako jízda na kole, ale v repre na trochu těžší převod," líčil nováček v národním týmu.

Reklama