Hlavní obsah

Mueller bude po konci ve Vítkovicích hrát za Ambri na Spengler Cupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový útočník Peter Mueller, jenž před týdnem předčasně skončil ve Vítkovicích, se dohodl na angažmá pro Spenglerův pohár se švýcarským týmem Ambri-Piotta. Pětatřicetiletý Američan si tak na tradiční akci v závěru kalendářního roku zahraje i proti Pardubicím.

Foto: hc-vitkovice.cz/Petr Kotala

Peter Mueller (vpravo) a olomoucký Jiří Ondrušek.

Článek

Klub Ambri-Piotta informoval o dohodě s Muellerem dnes na svém webu. „Peter se okamžitě připojí k týmu a bude trénovat, aby se připravil na turnaj,“ uvedli představitelé devátého týmu tabulky švýcarské ligy. Spengler Cup se hraje od 26. do 31. prosince, Ambri se ve skupině utká s Pardubicemi hned na úvod.

Mueller byl v minulých pěti letech osobností české extraligy. V letech 2018-2022 hrál za Kometu Brno, loni přestoupil do Vítkovic a pomohl jim k postupu do semifinále play off. Minulý týden na vlastní žádost v ostravském týmu skončil.

Ve Švýcarsku už Mueller působil v letech 2013-2015, kdy hrál za Kloten. Na kontě má také 297 zápasů v NHL v dresu Phoenixu, Colorada a Floridy.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Česko - Švýcarsko 1 : 2 dohráno
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.