Hlavní obsah

Talentovaný obránce hvězdou budoucnosti? Věřím, že bude hrát fantasticky, říká legendární bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je považován za jednoho z nejnadanějších obránců budoucnosti. Ne nadarmo byl devatenáctiletý americký hokejový zadák Lane Hutson loni draftován do NHL týmem Montreal Canadiens. Jméno si udělal také na nedávno skončením mistrovství světa v Lotyšsku a Finsku, kde šesti body přispěl ke konečnému čtvrtému místu. „Věřím, že bude hrát fantasticky,“ dívá se do budoucnosti legendární obránce Jaroslav Špaček, host pořadu Příklep, kde padla řeč i na spojení studentského života s tím hokejovým.

Obránce budoucnosti? Talentovaný Američan by mohl být hvězdou Montrealu. Téma pořadu Příklep extraVideo: Sport.cz

 
Článek

Devatenáctiletý Hutson si v posledním roce udělal jméno v univerzitní zámořské soutěži NCAA, kde v bostonském týmu získal 48 bodů a vysloužil si pozvánku jak do amerického národního týmu do dvaceti let, tak i do seniorského. „Ukazuje nám to, jakou sílu americká univerzita má," přemítá trojnásobný hokejový mistr světa Špaček. „Mám rád kombinaci studování a hokeje. Takové soutěže jsou tak kvalitní, že produkují skvělé hokejisty," pokračuje.

Souhlasí také šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr. „Líbí se mi propojení školy, univerzity a hokeje. Hráčům to dává velké zabezpečení, pokud by se hokejová kariéra nepovedla, zadrhla nebo překazila kvůli zranění. Hráči jsou vystudovaní a připravení," vyzdvihuje přínos propojení studentského a hokejového života.

Setkání s ikonou Toronta? Spal jsem u něj na vodní posteli, vypráví Čech v pořadu Příklep extraVideo: Sport.cz

Slov chvály je na adresu nadějného mladíka hodně. „Je to skutečně kvalitní bruslící obránce," pokračuje Špaček s tím, že přesto vidí jeden nedostatek. „178 cm. Je to málo, nemá úplně nejvyšší postavu. Jeden takový hráč se tam ale vždycky schová. Obrovské plus to bude v přesilovkách, zakládání útoků a bruslení. Sám jsem zvědavý," pokračuje jeden z členů legendárního olympijského triumfu z roku 1998 v Naganu.

Americký mladík by se mohl v budoucnu propracovat mezi stěžejní články Montrealu, který ho loni draftoval z 62. pozice. „Těším se, až naskočí do Montrealu, který teď nemá takovou kvalitu. Bude to pro něj skvělé místo. Věřím, že bude hrát fantasticky," byl by rád devětačtyřicetiletý Špaček, který v kariéře rovněž nastupoval v dresu Canadiens.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články