Hlavní obsah

Ve Vegas se paří. Karlssonovi museli sebrat mikrofon, přišla i nabídka z nevěstince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až vystřízliví, možná bude překvapený, co vyváděl. Švédský útočník Vegas Golden Knights William Karlsson se stal hrdinou oslav vítězství ve Stanley Cupu. Na jeho veselý proslov se bude dlouho vzpomínat.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Hokejista Vegas Golden Knights William Karlsson během oslav Stanley Cupu.

Článek
Fotogalerie

Třicetiletý útočník je jedním z ‚Original Misfits' neboli šestice hráčů, která hraje za Vegas od jejich premiérové sezony v NHL 2017-18. Spolu s Karlssonem do ní patří Reilly Smith, Jonathan Marchessault, William Carrier, Brayden McNabb a Shea Theodore.

Že si Karlsson bláznivou oslavu užívá plnými doušky, ukázal, už když sebou před fanoušky praštil na podiu a vzápětí se vysvlékl do půl těla a tričko hodil do davu. Jakmile se chopil mikrofonu, zástupci PR oddělení klubu jistě zpozorněli.

„Ok, slyšíte mě, jo? Takže tenhle chlap," mínil sám sebe Karlsson. „Tenhle zku..enej chlap, tady byl od prvního dne. A já vím, že vy jste tady byli první den taky," hecoval švédský hokejista fanoušky za smíchu a potlesku spoluhráčů.

Karlssona si Vegas vybralo v rozšiřovacím draftu z Columbusu, a blonďák se jim odvděčil 40 góly hned v první sezoně, kdy to Golden Knights dotáhli až do finále proti Washingtonu. K letošnímu zisku Stanley Cupu přispěl jedenácti góly a byl spolu s kapitánem Markem Stonem druhým nejlepším střelcem Vegas v play off za Marchessaultem (13).

„Vy jste tak úžasní," pokračoval pak v trochu bláznivé litanii. „Když jsme hráli s Arizonou v prvním zápase, tak jsme z nich vymlátili duši. A já jsem neměl žádný bod, ale to nevadí, protože ten první rok jsem byl k...vsky dobrej. Ale vy jste byli ještě lepší."

Jedna z organizátorek přehlídky se Karlssonovi snažila naznačit, že už to stačí a po další větě pak švédskému spíkrovi pro jistotu definitivně sebrala mikrofon.

‚Divoký Bill' si lokl ze Stanley Cupu, a jakmile začala hrát píseň Dancing Queen od jeho krajanů ze skupiny ABBA, vyskočil na reproduktor a začal se vlnit a zpívat.

Ve Vegas bude asi dlouho ještě veseleji než obvykle. Zaměstnankyně jednoho z místních nevěstinců dokonce nabídly čerstvým šampionům bezplatné radovánky. A pokud by byl někdo ve stavu jako Karlsson, mohl by prý využít celoroční VIP karty a oddat se orgiím ve stylu Kubrickova filmu Eyes Wide Shut. A pak, že se hokej do města hříchu nehodí.

Reklama

Související témata: