Hlavní obsah

Vrána si zavzpomínal na začátky a těší se na českou kolonii: V Detroitu vzniká super Czech gang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za dvacetiletou historii dokázal hokejový klub z Letňan vychovat vítěze Stanley Cupu a medailistu z mistrovství světa. Útočník Jakub Vrána byl hlavní hvězdou letňanských odchovanců při exhibičním utkání v rámci oslav kulatého výročí. Šestadvacetiletý křídelník s úsměvem vzpomínal na svá žákovská léta a liboval si, jak se česká kolonie v Detroitu, jeho aktuálním působišti, rozrůstá.

Czech gang v Detroitu? Jakuba Vránu těší, že českou skupinu v Red Wings rozšířil Dominik KubalíkVideo: Sport.cz

 
Článek

K vítězství 11:8 v exhibičním zápase proti výběru hvězd jste přispěl pěti góly. Jak jste si speciální duel užil?

Šlapali jsme a chtěli jsme vyhrát. Ale hlavně jsme si to všichni pořádně užili. Přišlo mi to jako dřív, kdy jsem tu nastupoval v dorostu nebo žácích. S bývalým spoluhráčem Vencou Karabáčkem si občas zavzpomínáme, je to dojemné. Trávil jsem tu celé dny, občas i přespal u ledařů. Tohle logo je pro mě nejhezčí v Česku. (poklepává na dres)

Byla to nejlepší hokejová akce v Letňanech?

Popravdě ano. Předčilo to i oslavy se Stanley Cupem. I tehdy to byl krásný pocit a přišla hromada fanoušků, ale teď jsem viděl poprvé takhle zaplněný letňanský zimák. Zahřálo mě to na srdíčku, super den.

Jaké jste prožíval pocity při odhalení třech dresů pod střechou haly? Pocty se dočkali zakladatelé stadionu František a Vojtěch Kučerovi i mládežnický kouč Zbyněk Zavadil.

Měl jsem husinu, všichni tři si to rozhodně zaslouží. Pan Zavadil je pro mě druhý taťka. Má velký podíl na mé kariéře. Teď bylo krásné, že nás mohl při exhibičním zápase ještě jednou trénovat. Po třetinách nám říkal, co děláme špatně. Jako když jsme byli malí kluci.

V uplynulé sezoně jste vinou zranění ramene stihl v NHL odehrát jen 26 zápasů. Už jste úplně v pořádku?

Rameno stále na doporučení doktorů speciálně protahuju, ale už mě nezlobí. Můžu se naplno připravovat na novou sezonu. Snad bude lepší, protože zranění m utápělo. Snažil jsem se dostat zpátky do tempa, ale nebylo to snadné. Hlavně po psychické stránce, když jsem jen koukal z tribuny a nemohl hrát. Naštěstí konec sezony v Detroitu mi vyšel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HC Letci Letňany (@hc_letci)

A pak jste stihl ještě bronzové mistrovství světa.

V nároďáku se mi sice střelecky nedařilo, ale naštěstí to není o jednom hráči a kolektivní výsledek klapnul. Dřeli jsme jako jeden tým. Když občas jdu s kluky na golf, tak na šampionát vzpomínáme. Byl parádní pocit přivézt bronz do Česka. Jsem rád za ty nejmenší hokejisty. Snad jim to dodá šťávu, budou chtít na sobě ještě víc pracovat a bude je hokej bavit.

Po přestupu z Washingtonu vás v Detroitu čeká třetí kompletní sezona. Jak se těšíte na dalšího českého parťáka Dominika Kubalíka, který přichází ze Chicaga?

S Kubaldou jsem mluvil a všichni jsme z jeho přestupu nadšení. Trochu jsem mu radil s bydlením a chválil jsem mu zázemí, jaké v Detroitu máme. To je opravdu parádní. Už ve Washingtonu jsme měli Czech gang. Všude jsme chodili spolu a vytvořili si silné pouto. A teď se formuje něco podobného. Poslední dva roky jsme tam byli s Filipem Zadinou a Filipem Hronkem tři čeští kluci, teď přibude ještě Domča, takže pecka.

Mají Red Wings šanci dostat se po sedmi letech do play off?

Věřím, že na něj budeme útočit. Celkově jsme dost posílili. Sice máme hodně mladý tým, o to větší je ale náš potenciál.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články