Hlavní obsah

Letňany oslavily dvacet let klubu. V exhibičním zápase Vrána porazil Pastrňáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ambiciózní projekt olympijského vítěze slaví dvacet let. Bývalý hvězdný obránce František Kučera s bratrem Vojtěchem se rozhodli v pražských Letňanech postavit zimní stadion. Místní klub Letců si užil oslavy kulatého výročí, na ledě v exhibici kroužily hvězdy jako David Pastrňák, Jakub Voráček, Vítek Vaněček nebo nejslavnější odchovanec Jakub Vrána.

Další parádní hokejová exhibice. Lepší než oslavy Stanley Cupu, chválil zápas v Letňanech Jakub VránaVideo: Sport.cz

 
Článek

Právě Vrána coby lídr týmu letňanských odchovanců zářil na ledě nejvíce, prosadil se hned pětkrát a dovedl Letce k vítězství nad výběrem hvězd 11:8. „Šlapali jsme a chtěli jsme vyhrát. Ale hlavně jsme si to všichni pořádně užili," usmíval se 26letý útočník Detroitu.

„Přišlo mi to jako dřív, kdy jsem tu nastupoval v dorostu nebo žácích. Jsem moc rád, že přišlo hodně lidí. Nikdy jsem neviděl takhle zaplněný letňanský zimák. Zahřálo mě to na srdíčku," rozplýval se a s radostí si zavzpomínal na mládežnické roky. V Letňanech působil do patnácti let. „Trávil jsem tu celé dny, občas i přespal u ledařů. Tohle logo je pro mě nejhezčí v Česku," poklepával na dres.

Ondřej Palát byl při vyhlašování nervózní a zapomněl, co chtěl říct. Teď sní o medaili z MSVideo: Sport.cz

Výroční akci ocenil i 54letý František Kučera, který sice už v organizaci ani managementu stadionu nepůsobí, ale stále ho má v srdci. „Jsem pyšný, že klub vychoval tolik hráčů a funguje už takovou dobu. Ani jsem nedoufal, že by tu mohli vyrůst hráči jako Kuba Vrána," svěřil se.

Před zápasem ho navíc překvapila novinka pod střechou zimáku. Tři visící dresy se jmény obou bratrů Kučerových a dlouholetého mládežnického trenéra Zbyňka Zavadila. „Nečekal jsem to, krásný pocit. Tak aspoň někde visím," smál se Kučera, olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa.

Hokejové hvězdy rozzářily Žďár. Pastrňák, Voráček, Nečas a spol. nadchliVideo: Sport.cz

Na exhibici měl i netradiční roli. Stál na střídačce jako kouč výběru hvězd. „Takový tým ale nepotřebuje trénovat," vtipkoval. Pouhá dvanáctka jeho svěřenců ale nestačila tempu, jež nastolili letňanští odchovanci, kteří hráli skutečně naplno.

To překvapilo i Davida Pastrňáka. „Mladí kluci lítali a napadalo jim tam dost gólů. A pro mě už je to náročné. Jako v sezoně dva zápasy za dva dny," usmíval se křídelník Bostonu, který se v pátek zúčastnil také charitativního utkání ve Žďáru nad Sázavou.

Speciální letní akce má v rámci přípravy rád. „V Letňanech trénuju skoro každé léto, taky proto jsem se rozhodl sem přijít. Dva ledy pro nás, kluky ze zámoří, jsou parádní," oceňoval. Při exhibici si znovu zahrál v útoku společně s Jakubem Voráčkem a nově i s bývalým hvězdným centrem Davidem Výborným. A Voráček pětinásobného mistra světa chválil, protože i ve 47 letech byl na ledě pořádně vidět.

David Pastrňák baví na ledě i na pódiu. Kdy bude moderovat anketu Zlatá hokejka?Video: Sport.cz

„Je příjemné to poslouchat. Ale ten kompliment mu musím složit taky, protože už skoro patnáct let válí v NHL. A navíc hraje v mém nejoblíbenějším týmu," usmíval se Výborný, jenž strávil v Columbusu, aktuálním Voráčkově působišti, dlouhých sedm sezon.

Také rodák z Jihlavy se účastnil obou exhibičních duelů. „Hokejka mě poslouchá, ale s nohama je to horší. Dřív jsem chodil hrát jednou týdně, ale teď ještě méně," prozradil Výborný, který si obě akce také užil. „Včera jsem si dal ale jenom jedno pivko, dnes se odměním víc," doplnil s úsměvem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.