Hlavní obsah

4:4. McDavidovu show okamžitě napodobil Kučerov. Boj o vítěze produktivity dál slibuje slušnou melu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když ty čtyři asistence, tak já taky! Lídr bodové tabulky NHL Nikita Kučerov z Tampy nenechal pětinásobného držitele Art Ross Trophy Connora McDavida z Edmontonu, aby ukrojil něco z jeho náskoku na čele statistik. Rozdíl je dál desetibodový a mezi nimi ještě figuruje Nathan MacKinnon z Colorada.

Foto: Robert Edwards, Reuters

Ruský útočník v dresu Tampy Nikita Kučerov (86) se raduje z jedné z branek, kterou v zápase proti San Jose pro spoluhráče připravil. Na snímku slaví také Brayden Point (21) a Anthony Duclair

Článek

122 - 117 - 112. To jsou bodové cifry tří nejproduktivnějších hráčů základní části. Zatímco Kučerov s MacKinnonem mají před sebou ještě 13 zápasů, kapitána Oilers McDavida čeká 15 startů, během nichž se hodlá vyladit na play off. A na svoji kupičku taky něco přihodit.

„Tohle je roční období, kdy musíte přidat, protože je stále o co hrát,“ pravil McDavid. A při výhře 8:3 nad Buffalem taky přidal a čtyřikrát asistoval u edmontonských branek. Aktuálně má na kontě 86 gólových přihrávek v sezoně a je na nejlepší cestě stát se čtvrtým hráčem v historii NHL, který během jednoho ročníku zaznamenal 100 a více asistencí. Dosud to zvládli jen Wayne Gretzky (11×), Mario Lemieux (1×) a Bobby Orr (1×).

O hodinu a půl po Edmontonu startoval ale duel Tampy v San Jose (4:1) a Kučerov v něm ukázal, proč ho třeba Patrik Eliáš považuje za hráče s největším přehledem v NHL. Asistoval u všech čtyř branek Lightning a jeho přihrávka vkleče a naslepo na Braydena Pointa, který úspěšně pálil z první, byla doslova exkluzivní.

„U Kučerova nikdy nevíte, co právě udělá,“ řekl anaheimský zadák Radko Gudas. Při dovednostních soutěžích na nedávném Utkání hvězd v Torontu vypadal třicetiletý Rus znuděně a fanoušci ho bez milosti vypískali. Ale zápasy, to je jiná. V posledních čtyřech posbíral 15 (!) bodů za tři góly a 12 asistencí.

Díky tomu už se stal po McDavidovi druhým aktivním hráčem, který během kariéry zaznamenal dvě stodvacetibodové sezony (v ročníku 2018-19 měl 128 bodů). Kučerov v této sezoně také odehrál 19 zápasů s minimálně třemi body, čímž překonal svůj vlastní rekord i klubové maximum Tampy. Zároveň se stal sedmým hráčem v historii NHL, který má na kontě alespoň tři sezony s 80 asistencemi…

Není divu, že si fanoušci přejí, aby se McDavid s Kučerovem trumfovali dál. A zároveň čekají, jak v noci na sobotu v zápase s Columbusem odpoví MacKinnon.

Reklama