Hlavní obsah

Ale ne... Smolař Francouz se zranil, i když nechytal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edmonton

Když se na vás nalepí smůla, je občas těžké se jí zbavit. Své o tom ví gólman Colorada v NHL Pavel Francouz. V minulých měsících se postupně dával dohromady po operaci kyčlí, kontuzi kotníku i obligátním covidu. V noci na sobotu pak v Edmontonu utrpěl zranění, ačkoli vůbec nechytal.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Český gólman Colorada Pavel Francouz (39) měl velkou smůlu.

Článek

Už v první třetině duelu s Oilers, který Colorado prohrálo 3:6, trefil Francouze na střídačce do obličeje puk tečováný Connorem McDavidem. Jednatřicetiletý brankář okamžitě zamířil do kabiny, odkud se už nevrátil.

"Po utkání se cítil dobře. Ale dostal pukem přímo do oblasti oka. Nyní sice vypadá vše v pořádku, ale uvidíme, co přinese zítřek," hlásil s obavami v hlase kouč Avalanche Jared Bednar.

Krátce před koncem základní části NHL je to pro jednoho z největších favoritů Západní konference velká nepříjemnost. Francouz v sezoně chytal od začátku v 17 utkáních, ve kterých zaznamenal 15 výher. Úspěšnost zákroků si drží na 91,8 procenta a gólový průměr 2,52.

Colorado aktuálně postrádá dva členy svého nejlepšího útoku: kapitána Gabriela Landeskoga a Fina Mikko Rantanena. Pokud by na marodku přibyl i Francouz, nevěstilo by to pro tým z Denveru před play off nic dobrého.

"Byla to hrozná rána, to nebudu lhát. Bylo to strašně nepříjemné, protože jsem do toho šlapal celé jaro a léto s vidinou návratu k hokeji. Strašně jsem se těšil a byl jsem plný odhodlání. Byl jsem ale strašně moc zaměřený na ty kyčle a vůbec mě nenapadla myšlenka, že bych si zranil kotník," líčil po návratu mezi tyče v rozhovoru pro Sport.cz Francouz.

Snad se z incidentu v Edmontonu nevyklube něco víc než nepříjemná lapálie.

Reklama

Související témata: