Hlavní obsah

Anaheim povolal brankáře Dostála z farmy v San Diegu

Český hokejový brankář Lukáš Dostál se po téměř šesti týdnech vrátil z farmy v San Diegu z nižší AHL do prvního týmu Anaheimu. V kádru Ducks si dvaadvacetiletý odchovanec Komety Brno vyměnil místo se Švédem Ollem Erikssonem Ekem a doplnil jedničku Johna Gibsona při absenci zraněného Anthinyho Stolarze.

Foto: Facebook: Česká hokejová reprezentace

Lukáš Dostál na archivním snímku.

Článek

Dostál v této sezoně odchytal za Ducks sedm zápasů s průměrem 3,53 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 90,9 procenta. V NHL debutoval v minulém ročníku. Celkem bronzový medailista z loňského mistrovství světa v Tampere a Helsinkách dostal v NHL příležitost v 11 duelech, má průměr 3,34 a úspěšnost 90,9.

V AHL si v této sezoně drží v 34 duelech průměr 2,97, úspěšnost 91,2 a třikrát udržel čisté konto. V pondělí byl vyhlášen spolu s americkým gólmanem Dustinem Wolfem z celku Calgary Wranglers nejužitečnějším hráčem Utkání hvězd AHL v Lavalu, v kterém pomohli k triumfu Pacifické divizi.

Anaheim draftoval Dostála v roce 2018 ve třetím kole na 85. místě. V letech 2019 a 2020 působil v Ilvesu Tampere, kam odešel z Komety Brno, kde dostal v extralize příležitost jen ve dvou utkáních v sezoně 2018/19. Na MS ve Finsku odchytal účastník jednoho světového šampionátu osmnáctek a dvou dvacítek úvodní utkání s Velkou Británií (5:1). Pak už po zranění do turnaje nezasáhl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.