Hlavní obsah

Autobus plný Elvisů odjel s prázdnou. Hokejovou show v Seattlu ovládli rybáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na otázku, jaký hudební styl (grunge) proslavil Seattle, neznal slovenský útočník hokejových Kraken Tomáš Tatar odpověď. A slova mu docházela, i když měl popsat atmosféru, jakou při tradičním zápase Winter Classic na baseballovém stadionu T-Mobile Park vytvořilo 1. ledna skoro padesát tisíc diváků.

Foto: Steven Bisig, Reuters

Slovenský útočník v dresu Seattle Kraken Tomáš Tatar (v černém) během utkání Winter Classic proti Las Vegas

Článek

„Vynikající zkušenost, parádní zážitek,“ kroutil hlavou Tatar, který se na křídle domácí první lajny podílel na výhře 3:0 nad Vegas.

K novoročnímu zápasu patří i show a hráči Golden Knights se na ni skvěle připravili. K utkání dorazili autobusem v bílých oblecích, s černými parukami a slunečními brýlemi, aby připomněli odkaz legendárního Elvise Presleyho, který měl ve ‚městě hříchu‘ svou základnu.

„Když uvidíte tolik Elvisů pohromadě, tak se určitě pobavíte. Nevím, jakým lepším způsobem bychom mohli reprezentovat právě Vegas,“ chválil útočník Golden Knights Keegan Kolesar nápad svého spoluhráče Aleca Martineze.

Hráči ze Seattlu svůj nástup zase pojali jako poctu slavnému rybímu tržišti na Pike Place Marketu, když v oranžových čepicích a červených montérkách házeli umělé ryby mezi fanoušky. „Skvělý nápad,“ byl si jistý domácí forvard Jordan Eberle.

Seattle se ve své třetí sezoně v NHL díky pořádání prestižní akce definitivně propsal na zámořskou hokejovou mapu. Už není vnímán pouze jako domov baseballistů Mariners a týmu Seahawks z NFL. Kraken už loni překvapili postupem do play off, kde v prvním kole vyřadili šampiony z roku 2022 Colorado. A v pondělí si vyšlápli i na aktuální držitele Stanley Cupu.

Na přelomu roku se Seattlu daří, proti Golden Knights to byl pátý vyhraný zápas v řadě, devátý po sobě s aspoň jedním bodem, což je klubový rekord. Kraken se tak po vlažnějším rozjezdu přilepili na dosah pozicím v play off. „Nevstoupili jsme do sezony dobře, ale teď jsme se vyšvihli na vlnu, jen tak dál,“ řekl švédský obránce Adam Larsson.

NEJLEPŠÍ ZÁPASY WINTER CLASSIC
2014: Detroit-Toronto 2:3 po nájezdech
Zasněžená krajina a 105 491 diváků v hledišti fotbalového stadionu v Ann Arbor asi dlouho zůstanou nepřekonatelnou kulisou.
2012: Philadelphia-NY Rangers 2:3
Jaromír Jágr ze sestavy Flyers odstoupil se zraněním a výhru hostů v baseballovém stánku udržel zlikvidovaným trestným střílením v poslední minutě gólman Henrik Lundqvist.
2008: Buffalo-Pittsburgh 1:2 po nájezdech
Přes 70 tisíc promrzlých diváků na fotbalovém stadionu vydrželo až do rozstřelu, kde na úvodní gól Aleše Kotalíka odpověděl vítěznou trefou ve třetí sérii Sidney Crosby.

Výjimečnost utkání strhla celý tým Kraken, který v brankovišti jistil gólman Joey Daccord, když zaskočil za zkušenějšího, ale zraněného Němce Philippa Grubauera. Díky 35 zákrokům se stal vůbec prvním gólmanem, který ve Winter Classic vychytal nulu.

Působivá byla ale i čísla z přípravy utkání, v němž kvalitu ledu zajišťovala největší klimatizační jednotka svého druhu na světě měřící přes 16 metrů. Odhadovaný zisk celé hokejové slavnosti se pak odhadoval na 30 milionů dolarů.

„Nějak nenacházím slova. Jsem úplně nadšený,“ usmíval se nevěřícně Tatar.

Reklama