Hlavní obsah

Báječná reakce Ovečkina! Gólmanovi soupeře tleskal přímo na ledě

Našel si své tradiční místo v levém kruhu, a když k němu přišla přihrávka od Wilsona, rozhodl se z první vypálit. Hokejový útočník Washingtonu Alexandr Ovečkin to necelé tři vteřiny před koncem základní hrací doby provedl téměř dokonale a za stavu 4:4 málem rozhodl o triumfu Capitals nad Montrealem. Jenže gólman Habs Carey Price se vytasil s parádním zákrokem, kterému aplaudovali nejen přítomní diváci a komentátoři...

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Útočník Washingtonu Alexandr Ovečkin oslavuje jednu ze svých dvou tref proti Montrealu. Hattricku se ale i kvůli skvělému zákroku gólmana Habs Price nedočkal.

Článek

Nebyl v ideálním postavení. Přesouval se od levé tyčky k pravé a v pádu se pokusil Ovečkinovu dělovku jakýmkoliv způsobem zlikvidovat. A nakonec úspěšně, Price totiž vyrážečkou či držadlem hole dokázal puk vytěsnit nad branku.

Fanoušci v montrealském Bell Centre svému gólmanovi tleskali a s uznáním přišel přímo na ledě i Ovečkin. Co na tom, že ho gólman Price právě připravil o hattrick, který by byl jeho jednadvacátým v NHL.

Sedminásobný vítěz trofeje Maurice Richarda pro nejlepšího kanonýra sezony NHL uznale zatleskal a pak si s ním i plácnul. „Byl to nádherný zákrok. Fanoušci ho hlasitě ocenili, tak jsem ho ocenil i já," řekl po utkání Ovečkin, který je v tabulce střelců s patnácti trefami na druhém místě za bostonským Davidem Pastrňákem, na něhož ztrácí dva zásahy.

Washington nakonec přesto slavil zisk dvou bodů, v prodloužení totiž rozhodl o jeho výhře Lars Eller, u jehož branky si připsali asistenci Michal Kempný s Jakubem Vránou.

Reklama