Hlavní obsah

Bedardova klička ohromila i kouče soupeřů. Chicagská atrakce bude hitem sezony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový ročník NHL sice startuje až příští týden, pokud v něm ale Connor Bedard bude předvádět podobné akce jako tu z přípravy s Detroitem, pak se mají fanoušci Chicaga, a s nimi všichni příznivci technických kulišáren, věru na co těšit.

Foto: Jamie Sabau, Reuters

Connor Bedard z Chicaga při utkání se St. Louis. Ilustrační foto.

Článek

Od osmnáctileté jedničky draftu se očekávají převratné věci hned v premiérové sezoně mezi hokejovou smetánkou. A Bedard už teď ukazuje, že bude patřit mezi nejsledovanější hráče soutěže. Proti Red Wings se blýsknul mazanou akcí, při níž naznačil kličku doprava, pustil si puk za zády a udělal solný sloup ze švédského beka Simona Edvinssona. Detroitského brankáře Jamese Reimera už se mu překonat nepodařilo, ale stejně…

„Ta klička. Wow,“ nechal se unést i detroitský kouč Derek Lalonde. „Moji synové chtěli zůstat doma na gauči, dokud jsem jim neřekl, že dorazí Bedard. Tak se zvedli a hned přijeli.“

Druhou stranou mince však byla chicagská porážka 1:6. Blackhawks mají tým v přestavbě a ani mladá superstar jim podle všeho nezaručí opulentní sezonu. I když sám Bedard se jistě bude starat o rozruch, kamkoli přijede.

Byl by Bedard jedničkou draftu, nebýt války na Ukrajině? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Když před pár dny předvedl několik skvělých akcí a zaznamenal dvě asistence v přípravném souboji se St. Louis, hned hlásil do světa: „Můžu být o dost lepší. Cítil jsem se dobře, ale popravdě jsem nehrál nijak skvěle.“

Bedard je přitom srovnáván s aktuálně největší hvězdou NHL a kapitánem Edmontonu Connorem McDavidem, který už má ve sbírce 3 Hart Trophy a pět Art Ross Trophy pro vítěze bodování. Teenager narozený ve Vancouveru zatím svou výjimečnost ukazoval v juniorské WHL, kde zaznamenal v minulé sezoně v 57 zápasech 143 bodů (71+72). Na MS dvacítek pak táhl Kanadu ke zlatu a s 23 body (9+14) ze sedmi startů ovládl produktivitu turnaje.

Jak se krotí Bedard? Český bek prozrazuje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

O tom, jak úspěšný bude Bedardův skok mezi dospělé v NHL, se ale vedou polemiky.

„Byl bych opatrnější. McDavid je typově úplně jiný hráč. Ale na Bedarda se těším, určitě bude patřit k velkým tahákům sezony,“ řekl Sport.cz Patrik Eliáš, bývalý vynikající útočník New Jersey.

Hvězdy nadcházejícího draftu ve stínu Bedarda. Jak se brání Fantilli či Carlsson? Obránce prozrazuje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Myslím si, že nebude mít žádný problém nastupovat v NHL proti větším a silnějším soupeřům. Má totiž výjimečnou vlastnost: vždycky v pravý čas dokáže najít, co je zrovna potřeba,“ tvrdil kouč Chicaga Luke Richardson.

Reklama

Související témata: