Hlavní obsah

Bek Zámorský i útočník Straka jdou v zámoří na farmu

New York

Český hokejový obránce Petr Zámorský opustil ve středu přípravný kemp New Yorku Rangers a přesunul se na farmu do celku Hartford Wolf Pack do nižší AHL. Třiadvacetiletý účastník loňského mistrovství světa v Minsku podepsal loni jako nedraftovaný volný hráč s Jezdci dvouletou dvoucestnou smlouvu a na první šanci v NHL stále čeká. Také útočník Petr Straka se ve středu přesunul z kempu Philadelphie na farmu do týmu Lehigh Valley Phantoms.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Petr Zámorský.

Článek

V minulé sezóně Zámorský v zámoří nepůsobil, protože po kempu odešel hostovat do finského Blues Espoo a ročník dohrál ve švédském Örebro. Už loni nedostal vůbec možnost se ukázat v některém z přípravných zápasů Rangers a letos se situace opakovala, protože před odchodem do Hartfordu jej kouč Alain Vigneault ani v jednom ze dvou duelů do sestavy nezařadil.

Zlínský odchovanec, který má na kontě 31 startů v české reprezentaci, má s Rangers smlouvu s ročním příjmem 925 tisíc dolarů v případě působení v NHL. V nižší AHL si ale vydělá za rok jen 70 tisíc dolarů.

Zámorský si v minulé sezóně připsal v dresu Espoo ve 25 zápasech finské ligy šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. Na konci ledna se přesunul do Örebro, kde v 16 duelech včetně play off nasbíral devět bodů za tři trefy a šest přihrávek. V české extralize má na kontě za Zlín 160 utkání a 49 bodů za 20 gólů a 29 asistencí.

Straka nedostal příležitost

Třiadvacetiletý plzeňský odchovanec Straka načne v nižší AHL už třetí sezónu. V minulém ročníku si Straka odbyl i premiéru v NHL, kde sehrál celkem tři zápasy a připsal si dvě asistence.

Po startu tréninkového kempu nedostal Straka příležitost ani v jednom z dosavadních tří přípravných zápasů Flyers. Bojovat o pozornost tak bude opět v AHL, kde za minulé dvě sezóny nasbíral za Adirondack a Lehigh Valley ve 128 zápasech 51 bodů za 23 branek a 28 přihrávek.

Straku draftoval v roce 2010 ve druhém kole jako celkově 55. hráče v pořadí Columbus. Vedení Blue Jakets ale nepodepsalo s nejlepším nováčkem juniorské QMJHL ze sezóny 2009/10 kontrakt a Straka se tak stal volným hráčem. V dubnu 2013 s ním uzavřela tříletou nováčkovskou smlouvu Philadelphia.

Podle té má roční příjem 925 tisíc dolarů v případě působení v prvním týmu, ale při pobytu na farmě klesá na 70 tisíc dolarů. Straka působí v zámoří už od roku 2009, v QMJHL hrál tři roky za Rimouski a rok za Baie-Comeau.

Reklama

Související témata: