Hlavní obsah

Bergeron vypadl ze sestavy Bostonu, má zlomenou nohu

Boston

Hokejisté Bostonu se musí v NHL obejít v nejbližší době bez jedné z klíčových opor Patrice Bergerona. Dvaatřicetiletý útočník má zlomenou pravou nohu, přičemž závažnost jeho zranění bude teprve vyhodnocena v horizontu dvou týdnů.

Alex Burrows kousl v šarvátce do ruky Patrice Bergerona

Článek

Člen prestižního Triple Gold Clubu, jenž působí v Bostonu od sezony 2003/04 a v roce 2011 vyhrál s Bruins Stanley Cup, utrpěl zranění v sobotním utkání na ledě Toronta při blokování střely. Přes potíže odehrál ještě nedělní duel v Buffalu.

Nastoupil proto, že sobotní rentgenové vyšetření bylo negativní, jenže v pondělí po návratu do Bostonu podstoupil Bergeron ještě podrobnější vyšetření počítačovou tomografií (CT), které odhalilo frakturu.

"Tohle nás vážně bolí...," připustil kouč Bruce Cassidy. "Ale už jsme si tím v dřívějším průběhu sezony prošli. A chlapci se s tím musí společně poprat, protože jen jeden 'Bergyho' nenahradí," doplnil Cassidy.

Bergeron má dosud v sezoně na kontě 55 odehraných utkání a 54 bodů za 27 gólů a stejný počet asistencí. Patří k jasně nejproduktivnějšímu triu Bruins společně s českým útočníkem Davidem Pastrňákem a Bradem Marchandem a je nejlepším střelcem týmu.

Loni získal Bergeron již počtvrté v kariéře Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka. Stejně byl v minulosti oceněn již v letech 2012, 2014 a 2015. Vícekrát se to dosud nikomu nepovedlo, čtyřikrát získal uznávané ocenění už jen Bob Gainey z Montrealu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články