Hlavní obsah

Bez lapačky? Žádný problém. Gólman Kings předvedl unikátní sérii zákroků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toho, kdo si myslel, že už je hotovo, vyvedli hokejisté Los Angeles z omylu. Po dvou těžkých debaklech s Edmontonem (0:6, 2:8) dokázali ve čtvrtém zápase série prvního kola doma zase srovnat krok. Za výhru 4:0 z velké části vděčí mj. bezchybnému výkonu Jonathana Quicka.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Gólman Los Angeles Jonathan Quick při utkání s Edmontonem.

Článek

Šestatřicetiletý gólman zastavil všech 31 střel Oilers, dva zákroky si připsal i ve chvíli, kdy postrádal lapačku.

Na konci druhé třetiny se dral do šance hostující Evander Kane, brankářovi Kings se při přemístění lapačka zachytila o tyč a vyvlékla z ruky. I bez ní ovšem Quick ramenem vytěsnil ránu Kailera Yamamota na horní tyčku a pro změnu vyrážečkou si poradil i s Kaneovou dorážkou! Diváci v Crypto.com Areně byli u vytržení.

"Potřebovali jsme někoho, kdo už tyhle situace zažil. Právě dnes to bylo nutné," chválil kouč Todd McLellan brankáře, který se v letech 2012 a 2014 podepsal pod dva Stanley Cupy Kings.

Quick ve svém 89. zápase v play off vychytal 48. výhru a desátou nulu, čímž v historické tabulce srovnal krok s Kenem Drydenem a Henrikem Lundqvistem. Dominik Hašek má ve vyřazovací části 14 čistých kont, vedoucí Martin Brodeur 24.

"Dostávali jsme puky hluboko do jejich pásma, blokovali jsme střely, dostávali jsme se k dorážkám," liboval si Quick, jak jeho spoluhráčí zatli tipec i Connoru McDavidovi s Leonem Draisaitlem.

Mike Smith mezi tyčemi Edmontonu měl sice 42 zákroků, ale inkasoval třikrát a nejvíc mu pocuchal nervy třetí gól Carla Grundströma, který padl hlavou do brankoviště a puk do sítě doslova dotlačil, načež vypukla hromadná potyčka.

Sudí ovšem po kontrole u videa trefu uznali. Ve zdůvodnění uvedli, že kontakt Grundströma s brankářem Smithem způsobil totiž obránce Edmontonu Darnell Nurse.

Pátý zápas se hraje v Edmontonu ve středu od 4.00 SELČ. Bude v něm Quick zase neprůstřelný?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články