Hlavní obsah

Vegas - Colorado 2:3Bitvu pod širým nebem ovládlo Colorado. Zápas se neobešel bez problémů

New York
Aktualizováno

Problémy s hrací plochou provázely očekávané utkání pod širým nebem u jezera Tahoe mezi Vegas a Coloradem, to duel ovládlo 3:2 a konečně se dočkalo vítězství na otevřeném kluzišti. Hokejisté Buffala vyhráli 3:2 na ledě New Jersey a v NHL zvítězili po čtyřech porážkách. V dresu Devils si jednu asistenci připsal Pavel Zacha. Neuspěl ani brankář Vítek Vaněček, který dostal tři branky a Washington doma podlehl 1:4 New York Rangers.

Foto: Kirby Lee, Reuters

Samuel Girard (49) z Colorada se raduje z gólu proti Vegas.

Článek
Fotogalerie

Devils, které vedl nový kapitán Nico Hischier, prohrávali už 0:3, ale v poslední třetině zápas ještě zdramatizovali.

Po čtyřiceti sekundách dal první gól domácích Kyle Palmieri a poté tři minuty před koncem na rozdíl jediné branky snížil při přesilové hře P. K. Subban po Zachově přihrávce. Vyrovnat už však Devils nedokázali a po třech zápasech prohráli.

Vaněčka jako první překonal v početní výhodě Chris Kreider. Ve druhé třetině pak Rangers za výhrou nasměrovali Alexis Lafreniére a Ryan Strome, jejichž gól dělilo 59 sekund.

Poté sice snížil Dmitrij Orlov, ale poslední slovo patřilo hostům a Mika Zibanejad zpečetil výsledek zásahem do prázdné branky.

Utkání pod širým nebem bylo letos umístěno do uchvacující scenérie u jezera Tahoe ve výšce kolem 1900 metrů nad mořem, ale hodně na jihu na hranici států Kalifornie a Nevada.

Sluneční paprsky při plusové teplotě plochu devastovaly, připravené chlazení nestačilo pracovat tak, aby bylo možné bez problémů pokračovat. Zápas se tedy opět rozehrál až v devět hodin večer místního času (06:00 SEČ), kdy teploty už byly pro led příznivější.

Už po třech minutách hry poslal Colorado do vedení Samuel Girard. Utkání bylo kvůli hlubokým rýhám v ledu po úvodních dvaceti minutách hry přerušeno. Pořadatelé nejdříve ručně upravovali ty největší nerovnosti, ale slunce jim jejich snahu hatilo, proto se rozhodli zápas přerušit a ledovou plochu přikrát, aby minimalizovali škody.

Utkání se rozehrálo až v pro led příznivějších podmínkách. Na začátku druhé třetiny ustálo Vegas dlouhé bránění a bylo odměněno vyrovnávací brankou, o kterou se postaral dorážkou Martinez. O necelé čtyři minuty později však vrátil vedení na stranu Lavin přesnou střelou z pravého kruhu MacKinnon.

Ve třetí třetině zvýšil náskok Colorada na 3:1 Toews, ale Vegas vzápětí odpovědělo parádním gólem z otočky od Tuche a ještě živilo šanci na vyrovnání. To ale nepřišlo a Colorado se tak konečně dočkalo vítězství pod širým nebem.

Druhé plánované utkání u jezera Tahoe mezi Bostonem a Philadelphií se odehraje v posunutém čas od 1:30 SEČ.

Výsledky NHL:
New Jersey - Buffalo 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Branky: 41. Palmieri, 57. Subban (Zacha) - 9. a 38. Reinhart, 6. Miller. Střely na branku: 27:29. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Reinhart, 2. Miller, 3. Blackwood (New Jersey).
Washington - New York Rangers 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky: 20. Orlov - 15. Kreider, 38. Lafreniére, 39. Strome, 58. Zibanejad. Střely na branku: 28:24. Vítek Vaněček za Washington odchytal 58:36 minut, inkasoval tři branky z 23 střel a úspěšnost zásahů měl 87 procent. Hvězdy zápasu: 1. Šesťjorkin (NY Rangers), 2. Strome, 3. Panarin (NY Rangers).
Colorado - Vegas 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) - hráno pod širým nebem
Branky: 3. Girard, 32. MacKinnon, 54. D. Toews - 28. Martinez, 55. Tuch. Střely na branku: 39:29. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. MacKinnon, 2. D. Toews (oba Colorado), 3. Tuch (Vegas).

Reklama