Hlavní obsah

Blázinec, nemá to žádný řád. Zohorna promluvil, jak se hraje v AHL o nejslavnější ligu světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Působení v nejslavnější liga světa je snem každého hokejisty. Mladí hráči se o jeho splnění často perou v zámořských nižších ligách, třeba v AHL. A často to není žádný med. „Je to takový blázinec. Nemá to moc žádný řád. Všichni hodně bruslí a nikdy nevíte, odkud na vás přiletí hráč. Máte daleko méně času než v NHL, protože tam všichni vědí, co mají hrát," nabízí v pořadu Příklep svůj pohled na AHL Radim Zohorna, český útočník Toronta Marlies.

Jaké je hrát v AHL? Blázinec, žádný řád, říká český hokejista v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Zohorna přiznává, že když přišel z Evropy do zámoří, musel si zvykat na menší kluziště a jinak vypadala i samotná hra. „Tady se hraje mnohem jednodušeji. Jak hrají mladí, jen se létá, nahazují se puky," přiznává český hokejista. Jednodušší je také rozdávání hitů. „Když chcete někoho dohrát, tak se ani tolik nenadřete. V evropském hokeji si musíte rozmyslet, jestli máte sílu dohrávat a pak bruslit zpátky. Tady je jednodušší někoho trefit."

Moderátora Příklepu Honzu Homolku zajímá, zda je na farmách převaha individualit, které hrají na sebe s cílem zaujmout a dostat se za každou cenu do NHL. „V každém týmu to pár lidí takhle dělá, ale není to tak hrozný, že by byli všichni sobci. Většina kluků hraje týmově. Ale pár lidí, co místo přihrávky střílí na branku, se najde," líčí Zohorna.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Radimem Zohornou.Video: Sport.cz

Český hokejista tvrdí, že ve všech farmářských týmech, za které hrál, byla super parta. „Samozřejmě, že když je někdo nahoře a pak jde dolů, tak to se nikomu nelíbí. Všichni chtějí být nahoře," dodává jeden z hokejových bratrů Zohornových.

Reklama