Hlavní obsah

Body proti pomluvám. Bedard prodlužuje venkovní sérii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroit, Winnipeg, Minnesota. Tři porážky na cizích ledech v řadě, pokaždé jen s jedním vstřeleným gólem. Hokejisté Chicaga se pomalu, ale jistě sunou ke dnu NHL, ale jejich největší hvězda Connor Bedard si udržuje bodový apetit. Kanadský útočník už zlomil nováčkovský rekord Blackhawks, venku bodoval devětkrát v řadě.

Foto: Matt Krohn, Reuters

Connor Bedard se snaží překonat obránce Minnesoty Wild Jareda Spurgeona.

Článek

Naposledy v neděli proti Wild, když si připsal druhou asistenci při porážce 1:4. Chicago má stejně bodů (14), ale o dva zápasy méně než San Jose, které se po katastrofickém začátku sezony přece jen začíná trochu chytat. Blackhawks naopak z posledních jedenácti startů devětkrát prohráli.

„Minnesota nás přebruslila, převálcovala nás před brankou a v rozích. Když v těchto oblastech nemáte šanci, tak moc zápasů nevyhrajete. Kluci se snažili, ale už je čas přestat se litovat a je potřeba do toho jít,“ prohlásil kouč Chicaga Luke Richardson.

Jeden z mála hráčů, kteří mu i při porážkách dokážou udělat radost, je právě Bedard, nedávno vyhlášený nováčkem listopadu. „(Ve Winnipegu) měl několik skvělých výpadů, kdy přidal k talentu i trochu víc rychlosti. Jeho výkony jdou tím správným směrem. Věřím, že není spokojený s výsledky, ale měl by být spokojený se svou hrou,“ líčil kouč.

Delší venkovní bodovou sérii drží z hráčů, kterým bylo 18 let jako Bedardovi, pouze Nathan MacKinnon, ten jako holobrádek ve své nováčkovské sezoně bodoval za Colorado šestnáctkrát v řadě.

„Je fantastické, co Bedard na ledě předvádí. Když s ním můžu jít na led, je to pro mě čest,“ tvrdila po výměně 26letá posila z Vancouveru Anthony Beauvillier.

Poslední dny přitom pro kanadského teenagera byly hektické. Aféra kolem vyhazovu Coreyho Perryho zasáhla i Bedardovu rodinu. Na internetu se začaly šířit ničím nepodložené zvěsti o poměru 38letého útočníka s Bedardovou matkou Melanií. Abyste se v současnosti pokusili zlikvidovat generační talent, nemusíte mu dát „sekeru“ na koleno, stačí k tomu pár anonymních účtů na sociálních sítích.

„(Perryho vyhazov) se netýká žádných dalších hráčů ani jejich rodin a kdokoli, kdo naznačuje opak, je mimo. Je to nechutné,“ ohradil se generální manažer klubu Kyle Davidson, ale s upřesněním zákulisního dění v Chicagu přišel až ve svém prohlášení hříšník Perry.

„Začal jsem spolupracovat s odborníky v oblasti duševního zdraví a zneužívání návykových látek, abych s nimi probral svůj boj s alkoholem. Kvůli mému jednání se objevily spekulace a fámy. Jsem znechucen dopadem, jaký to mělo na ostatní. Chci jasně říct, že se tato situace v žádném případě netýkala nikoho z mých spoluhráčů ani jejich rodin. Ještě jednou se hluboce omlouvám,“ oznámil Perry.

Ale znáte to. Co se jednou objeví ve virtuálním prostředí, už tam taky zůstane. Bedardovi nezbývá než na aféru zapomenout na ledě, kde by měl fanouškům dělat radost ještě spoustu let. V této sezoně je s bilancí 11+9 nejproduktivnějším hráčem Chicaga i lídrem bodování nováčků.

Reklama