Hlavní obsah

Boston podepsal smlouvy s veterány Lucicem, Shattenkirkem a Van Riemsdykem

Vedení Bostonu po otevření trhu s volnými hráči podepsalo smlouvu s pěticí hokejistů. Roční kontrakt uzavřeli s Bruins veteráni Milan Lucic, Kevin Shattenkirk a James van Riemsdyk, na dvě sezony se Bostonu upsali útočníci Patrick Brown a Morgan Geekie. Informoval o tom web NHL.

Foto: Fotobanka Profimedia

Milan Lucic v nadcházející sezóně oblékne dres Bostonu.

Článek

Pětatřicetiletý útočník Lucic se vrací po osmi letech. V Bostonu, který ho v roce 2006 draftoval, odehrál osm sezon v NHL. S Bruins v roce 2011 vyhrál Stanley Cup, o další dva roky později s ním neuspěl ve finále proti Chicagu. Poté hrál za Los Angeles, Edmonton a Calgary. Letos v květnu získal s Kanadou zlato na mistrovství světa. V základní části NHL si připsal 584 bodů (233+351) v 1173 utkáních.

Pro čtyřiatřicetiletého obránce Shattenkirka půjde o sedmé angažmá v nejslavnější hokejové lize na světě. Prošel Coloradem, St. Louis, Washingtonem, New Yorkem Rangers, Tampou Bay, s níž získal v roce 2020 Stanleyův pohár, a Anaheimem. Během 891 duelů nasbíral 460 bodů (97+363).

Stejně starý útočník Van Riemsdyk prožil dvě angažmá ve Philadelphii a jedno v Torontu. V NHL odehrál 940 zápasů a zaznamenal v nich 591 bodů (300+291). Stejně jako Lucic si v příští sezoně vydělá milion dolarů, detaily Shattenkirkovy smlouvy nebyly zveřejněny.

Boston v uplynulé základní části vytvořil několik rekordů, mimo jiné posbíral nejvíce bodů (135) a výher (65) ve více než stoleté historii soutěže. Hned v úvodním kole play off ale nestačil na pozdějšího finalistu Floridu, přestože vedl 3:1 na zápasy.

Reklama

Související témata: