Hlavní obsah

Brankář Budaj prý má prasečí chřipku, jeho otec to popírá

Slovenský brankář Peter Budaj, který hájí v zámořské NHL barvy Colorada, údajně onemocněl prasečí chřipkou. Podle agentury Canadian Press vedení hokejistů Avalanche tuto informaci potvrdilo, to je však v rozporu s tvrzením Budajova otce, že jde o běžnou chřipku.

Článek

Sedmadvacetiletý rodák z Banské Bystrice Budaj ještě v této sezóně do hry nezasáhl. S jeho nasazením počítali trenéři v pátečním zápasu s Carolinou, ale Budaj nakonec kvůli příznakům chřipky nenastoupil. Následně neodcestoval ani na čtyřzápasovou šňůru na soupeřových kluzištích. Pokud ho ale lékaři uznají za zdravého, může se k týmu ještě připojit.

"Udělali jsme potřebné kroky, abychom v rámci prevence zabránili Budajovu kontaktu s dalšími hráči. Ale doufáme, že se k nám brzy na výjezdu připojí," řekl trenér Joe Sacco deníku Denver Post. Žádné další hráče Lavin prý podle klubového vedení virus H1N1 nenapadl.

Že by však Budaj zápolil s prasečí chřipkou, popírá jeho otec Jozef, který je lékařem. "U Petra se virus prasečí chřipky nakonec nepotvrdil. Američané nyní každý takový případ pečlivě monitorují. Pět dní zůstal doma, zeslábl, ale byla to jen běžná chřipka. Už se cítí dobře, běhá a připravuje se s hráči, kteří neodcestovali na sérii zápasů venku," řekl Budajův otec serveru pravda.sk.

Reklama

Související témata: