Hlavní obsah

Brankář Dubnyk posílil Colorado, zkusí zalepit díru po zraněném Francouzovi

Hokejisté Colorada získali do svých řad zkušenou posilu na brankářském postu. Při vlekoucích se zdravotních potížích Pavla Francouze, který už si podle posledních zpráv v této sezoně nezachytá, přivedli k týmové jedničce Philippu Grubauerovi Devana Dubnyka ze San Jose. V týmu Sharks by tak měl mít naopak větší prostor jiný český brankář Josef Kořenář.

Foto: twitter:@HABSETLNH, Twitter

Devan Dubnyk (vlevo) putuje ze San Jose do Colorada výměnou za obránce Grega Pateryna a volbu v 5. kole letošního draftu.

Článek

Třicetiletý Francouz prožil výbornou minulou sezonu, po níž absolvoval operaci obou kolen, jenže do té probíhající dosud ještě nezasáhl. Dlouhodobě je na marodce s blíže nespecifikovanými problémy v dolní části těla a podle sobotních zpráv ze zámoří už ani nezasáhne. Podle odhadů bude mimo hru dokonce nejméně do poloviny září.

Že není jeho návrat na led v dohledu, potvrdil i příchod třiačtyřicetiletého Dubnyka. Opačným směrem do týmu Sharks putoval obránce Greg Pateryn a volba v pátém kole letošního draftu.

Dubnyk přišel do Kalifornie po výměně na začátku loňského října z Minnesoty a po této sezoně mu končí šestiletý kontrakt na celkem 26 milionů dolarů. V týmu Sharks chytal o něco méně než Martin Jones, celkem nastoupil do 17 zápasů, v průměru inkasoval 3,18 gólu při úspěšnosti zákroků 89,8 procenta a jednou uhájil čisté konto. Trápícímu se mužstvu však pomohl jen ke třem výhrám.

Hned po Dubnykově odchodu se dočkal debutu na velké scéně třiadvacetiletý Kořenář, jenž pomohl v úvodu sezony extraligovému Třinci. Při domácí porážce 2:4 s Los Angeles nahradil pro třetí třetinu Jonese, připsal si sedm zákroků aniž by inkasoval a tým s ním za zády vyhrál závěrečnou dvacetiminutovku 1:0.

Reklama

Související témata: