Hlavní obsah

Brankář Georgijev podepsal tříletou smlouvu s Coloradem

Hokejový brankář Alexandar Georgijev podepsal novou tříletou smlouvu s Coloradem. V týmu letošního vítěze Stanleyova poháru by měl vytvořit dvojici s českým gólmanem Pavlem Francouzem. Šestadvacetiletý Rus, který se narodil v Bulharsku, si na základě kontraktu vydělá celkem 17,825 milionu dolarů.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Generální manažer Colorada Joe Sakic.

Článek

Avalanche získali práva na Georgijeva v minulém týdnu z New York Rangers výměnou za tři volby v draftu. Rychlá dohoda o nové smlouvě potvrzuje informace zámořských médií, že v Coloradu již nebude pokračovat jednička Darcy Kuemper, jenž se stane takzvaným volným hráčem a měl by zamířit po sezoně do jiného klubu.

"Když (Georgijev) chytal od začátku, chytal opravdu dobře. Chtěl větší příležitost a teď ji dostane. Těší se na velkou výzvu. Působil ve velkém klubu, v New Yorku. Se spoustou věcí si poradí," uvedl generální manažer Colorada Joe Sakic.

Bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2019 chytá v NHL pět sezon. V té uplynulé dělal dvojku majiteli Vezinovy trofeje Igoru Šesťorkinovi. V NHL si zatím včetně play off připsal 131 startů.

Novou roční smlouvu s Coloradem podepsal i devětadvacetiletý americký obránce Jacob MacDonald, který většinu uplynulé sezony hrál v nižší AHL. Za Avalanche odehrál jen osm zápasů v základní části.

Reklama