Hlavní obsah

Brankář Kořenář se přesunul z Arizony na farmu, v týmu NHL zůstal Vejmelka

Hokejový brankář Josef Kořenář se přesunul z přípravného kempu Arizony na farmu do Tucsonu do nižší AHL. V kádru Coyotes naopak zůstal se zkušeným pětatřicetiletým Carterem Huttonem jiný český gólman Karel Vejmelka, který s Arizonou podepsal v květnu jako volný hráč roční dvoucestnou smlouvu a vydal se bojovat o NHL z Komety Brno.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Hokejový brankář Josef Kořenář zasahuje v dresu Arizony během přípravného duelu na novou sezonu NHL.

Článek

Pětadvacetiletý Vejmelka se v přípravě představil ve třech duelech. V prvních dvou nastoupil na jednu třetinu a ve čtvrteční generálce odchytal celý duel na ledě Vegas při výhře 3:1. Celkově z 51 střel inkasoval jen dvakrát. V extralize má za Pardubice a Kometu na kontě 177 utkání s průměrem 2,57 gólu na zápas, úspěšností 91,27 procenta a 14 čistých kont.

Třiadvacetiletého Kořenáře získala Arizona 17. července ze San Jose spolu s výběrem ve druhém kole draftu v příštím roce výměnou za kanadského gólmana Adina Hilla. Krátce předtím jako chráněný volný hráč podepsal roční dvoucestný kontrakt s příjmem 750 tisíc při působení v NHL, na farmě jeho plat klesne na 125 tisíc dolarů.

V přípravě odchytal Kořenář za Coyotes dvě třetiny domácího duelu proti Los Angeles a při výhře 2:1 inkasoval z 19 střel jednu branku. Poté dostal příležitost v celém utkání proti Dallasu a při porážce 3:6 obdržel z 33 střel pět gólů.

V minulém ročníku si Kořenář odbyl premiéru v NHL a za Sharks odchytal celkem 10 zápasů s průměrem 3,17 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 89,9 procenta. Při odloženém startu soutěží v Severní Americe začal sezonu v extraligovém Třinci a 11 duelech měl průměr 2,44 gólu na utkání, úspěšnost 90,46 procenta a jednou udržel čisté konto. V extralize chytal i v sezoně 2017/18 za Jihlavu.

Reklama

Související témata: