Hlavní obsah

Brankář Škarek se přesunul z Islanders na farmu do Bridgeportu

Český hokejový brankář Jakub Škarek byl poslán z týmu New York Islanders do Bridgeportu do nižší AHL. V prvním týmu před dnešním vstupem do nového ročníku NHL na ledě Caroliny zůstali ruští gólmani Ilja Sorokin a Semjon Varlamov, který se v posledních dnech potýkal se zraněním.

Foto: Sport.cz

Český brankář Jakub Škarek v masce týmu Bridgeport Sound Tigers.

Článek

Jednadvacetiletý Škarek v přípravě za Islanders nastoupil jen v úvodním utkání na 27 minut a 16 sekund v druhé polovině derby s Rangers a při výhře 4:0 z 15 střel neinkasoval. V Bridgeportu působil odchovanec Jihlavy už v minulých dvou sezonách.

Islanders si vybrali Škarka v roce 2018 ve třetím kole draftu na 72. pozici. Sezonu po volbě talentů strávil ve finské lize v Pelicans Lahti. V ročníku 2019/20 nastupoval za Bridgeport v AHL i za Worcester v ECHL. Minulou sezonu začal ve finské druhé nejvyšší soutěži v celku Peliitat Heinola, kde se objevil už i při působení v Lahti, a pak se vrátil do AHL. V té za dva roky odchytal 28 utkání s průměrem 3,37 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 88,8 procenta a jednou udržel čisté konto.

Účastník tří mistrovství světa do 20 let má zkušenosti i z extraligy. V nejvyšší soutěži debutoval v sezoně 2016/17, kdy odehrál čtyři duely za Spartu. V následujícím ročníku se v extralize představil s mateřskou Duklou. Celkem má mezi elitou 27 utkání s průměrem 2,34 inkasovaného gólu, úspěšností 91,46 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

Reklama