Hlavní obsah

Brutální vlastenec! píší v zámoří. NHL zažila nevídaný kiks brankáře Detroitu

Na čtvrteční zápas NHL proti Minnesotě by nejradši co nejrychleji zapomenul. Nejenže gólman Detroitu Alex Nedeljkovic v základní hrací době inkasoval pět branek a v rozhodujících samostatných nájezdech jej překonali Zuccarello i Fiala, hlavně ale fatálně chyboval ve 13. minutě při druhé trefě Wild.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Gólman Detroitu Alex Nedeljkovic si v utkání s Minnesotou dává vlastní gól.

Článek

„Joelu Erikssonovi Ekovi připsali brutální vlastenec Nedeljkovice," napsal portál Sportsnet v popisku videa.

Švédský útočník ve středním pásmu protečoval přihrávku do útočného pásma a skákavý puk mířil mimo branku Detroitu. Nedeljkovic se jej snažil rozehrát, jenže neobratným způsobem si jej poslal mezi betony do vlastní klece.

„Udělali jsme dnes spoustu chyb, ale když ji udělá brankář, je to samozřejmě víc vidět," prohlásil kouč Detroitu Jeff Blashill.

Šestadvacetiletého Američana se srbskými kořeny se ale zastal. „Mnohokrát chybující kluky vytáhnul z nesnází a každý v týmu to dobře ví," řekl o Nedeljkovicovi, jenž o dvě minuty později asistoval u branky Lucase Raymonda na 2:2. Po ukončení nájezdů gólman neskrýval zklamání a vzteky zlomil hůl o brankovou konstrukci.

Detroitu nakonec nestačily ani dva góly českého útočníka Jakuba Vrány a Minnesotě podlehl 5:6 po samostatných nájezdech.

Reklama

Související témata: