Hlavní obsah

Čaroděj Rask drží Boston nad vodou, sám na to však nestačí

Florida

Tuukka Rask je jednou z mála jistot, co Boston Bruins momentálně má. Tým, který v minulé sezóně ovládl základní část NHL, bude letos vůbec rád za účast v play off. Jeho finský brankář patří dlouhodobě k těm nejlepším v lize. Proč? Jeho zákrok z utkání s Floridou mluví za vše.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Bostonský Rask zázračně zasahuje proti Bollandovi z Floridy.

Článek

10 zápasů před koncem základní části Boston balancuje na hraně postupu do play off. Rask dělá vše pro to, aby v něm Medvědi nechyběli.

Panteři jsou po Ottawě hlavními soupeři bostonských šelem. Situaci uvedenou videem sice Rask zvládl, v samostatných nájezdech už ale Boston nezachránil. Ani jeden z jeho tří spoluhráčů v nich totiž nebyl úspěšný. Raska naopak překonal zdatný floridský exekutor Pirri.

Sezóna 2014/15ZVPNulyÚsp. zák.Gól. průměr
TUUKKA RASK602918392,3 %2,28

V minulé sezóně získal osmadvacetiletý a bez deseti centrimetrů dva metry vysoký hokejista Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL.

Rask má za sebou několik týmových úspěchů. Před dvěma roky dotáhl Boston až do finále Stanley Cupu, získal s Finskem bronz na olympiádě v Soči, ale také extraligový titul s Plzní, za níž při poslední výluce v NHL nastoupil k 17 zápasům, z kterých jen dva prohrál.

Boston se v aktuální sezóně pohybuje v dolních patrech tabulky i kvůli tomu, že velkou část sezóny postrádá prvního centra Davida Krejčího.

Reklama

Související témata: