Hlavní obsah

Centr, nebo křídlo? Hlavně, aby se vyhrávalo, přeje si Hertl od angažmá ve Vegas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během neděle sedne do auta a vyrazí na sedmihodinovou štreku do Las Vegas, kde už se ho nemůžou dočkat. Tomáš Hertl v NHL po jedenácti letech opouští San Jose a vydává se vstříc nové životní i hokejové kapitole. „Chci vyhrávat. Mít tu šanci,“ říká třicetiletý útočník v rozhovoru, který poskytla agentura Sport Invest.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Český hokejový útočník Tomáš Hertl posílí obhájce titulu Las Vegas

Článek

Hokejové zámoří po zveřejnění Hertlovy výměny do týmu úřadujících šampionů jen polklo na prázdno. „Pro všechny to byl velký šok. Věděl jsem o tom jen já, manželka… Všechno se rozhodlo až v pátek,“ líčil Hertl.

„Jednalo se o extrémně náročné jednání, u kterého nebyl výsledek jasný do posledního momentu. Obrovskou práci odvedl náš kolega Craig Oster se svým týmem z Newport Sport Management,“ popisoval Hertlův zástupce Robert Spálenka.

Osmnáctiletého české teenagera draftovalo San Jose v roce 2012 jako č. 17. On se pak vypracoval v jednu z největších osobností Sharks, odehrál za ně přes sedm stovek zápasů. Neloučilo se mu tak vůbec lehce.

„Narodily se nám tu děti, máme to tady rádi, ale z hokejového hlediska už se delší dobu neudělalo play off, probíhá přestavba týmu. A Vegas minulý rok získalo Stanley Cup a bude na něj útočit znova. To je ten hlavní důvod. Člověk chce vyhrávat, nikdo vám to nezaručí, ale chci mít tu šanci a bojovat o to,“ těší se Hertl na nové dobrodružství. „San Jose můžeme nazývat domovem, ale vyzkouším něco nového. Nový stadion, noví lidé, nový dres. Bude to výzva a jsem namotivovaný.“

V první řadě se teď Hertl musí dát do kupy zdravotně. Zatím to po operaci kolena na okamžitý návrat do akce není. Ale herní pauza mu pomůže v aklimatizaci. „Je mi jedno, jestli budu hrát centra, nebo křídlo. Hlavně ať je to složené tak, aby se vyhrávalo. Zatím bych se měl domluvit s trenéry, podívám se na systém a všechno okolo.“

Přesné datum jeho prvního zápasu za Golden Knights se dá jen odhadovat, Hertl každopádně chce, aby to bylo ještě před play off. „V San Jose na mě nikdo nepospíchal, nikdo mě asi nebude nutit ani teď, ale udělám maximum, abych byl co nejrychleji zdravý a na ledě.“

První dny ve Vegas Hertl každopádně stráví ještě bez manželky a dvou synů. „Začnu hledat bydlení, uvidíme, jestli něco koupíme, nebo zatím pronajmeme do konce sezony. Až pak za mnou přijede rodina. Výhoda je, že let ze San Jose trvá 50 minut,“ kvitoval Hertl.

Reklama