Hlavní obsah

Český forvard v NHL pookřál. Návrat ze zámoří? Na ten je hrozně brzo, říká novinář

Když se v roce 2018 český hokejový útočník Martin Kaut stal 16. hráčem draftu a do svých řad si ho vytáhlo Colorado, měli nejen fanoušci velká očekávání. Jenomže nadějný forvard většinu času hrál na farmě Avalanche. Částečným východiskem byl trejd v průběhu letošní sezony do San Jose, kde třiadvacetiletý Kaut nasbíral víc bodů než za předchozí tři sezony v Coloradu. „Na návrat domů je hrozně brzo. Každá sezona v NHL je dobrá sezona,“ říká hokejový expert Marek Burkert, host pořadu Příklep.

Přelomová sezona českého útočníka v NHL? Situaci Martina Kauta řešíme v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Kaut se po vydařené sezoně 2017/18 zařadil mezi draftované hráče do zámořské NHL. Za necelé čtyři sezony se však výrazněji do týmu Colorada Avalanche prosadit nedokázal. „Colorado bylo nabité. Nebylo jednoduché se tam propracovat. Farmou létal nahoru a dolů," hodnotí kroky kamaráda Martin Nečas, nejproduktivnější hráč Caroliny v letošní sezoně.

„Vždycky jsem si představoval, že jako 16. hráče draftu by měl dostat větší šanci. V Coloradu to nevyšlo. Když byli Avalanche na tripu v Tampere, kde hráli s Columbusem, tak Martin patřil k těm lepším hráčům. Jakmile se vrátili, tak šel zpět na farmu," popisuje Kautovu cestu zámořskou NHL novinář.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Caroliny Martinem Nečasem.Video: Sport.cz

Třiadvacetiletý český forvard do ledna letošního roku odehrál za Colorado dohromady 47 duelů, během kterých nasbíral šest kanadských bodů. Východiskem tak byl trejd do San Jose, kde zažil vítěznou premiéru. „Sám říkal, že potřeboval změnu. Když hrál nahoře, tak byl na ledě 5-8 minut. Nebylo to ideální, nedařilo se mu vybojovat místo. V San Jose spolu s Hertlíkem (Tomáš Hertl) hráli fakt dobře," pokračuje o rok starší Nečas, který parťákovi pochopitelně přeje.

„Fandím mu každý zápas, aby si v NHL udělal pevnou pozici. Když takhle bude pokračovat, tak je to na dobré cestě," líčí spoluhráč z reprezentací. Podle Burkerta by případný odchod ze zámoří snad neměl být na pořadu dne. „Je mu 23, končí mu smlouva. Na návrat je hrozně brzo. Každá sezona v NHL je dobrá sezona," říká novinář o útočníkovi, který je nyní chráněným volným hráčem.

Kaut si během 9 zápasů v San Jose připsal 5 bodů za 3 góly a 2 asistence. Na farmě SJ Barracuda odehrál 19 duelů a získal 14 bodů (3+11). Následně si Kaut zahrál i na letošním místrovství světa, české reprezentaci ale šampionát nevyšel. Osmé místo je nejhorším umístěním v historii.

Reklama

Související témata: