Hlavní obsah

Český reprezentační bek pod tlakem! Hronkův trejd řešilo celé město, tuší olympijský vítěz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šťastná sedmička? Obránce Filip Hronek se jako sedmý český obránce dostal v nejslavnější lize světa do Vancouveru Canucks. „Hokej je tam posvátný. Detroit, kde působil, je hokejové město, ale tady bude tlak ještě daleko větší. Tady hokeji rozumí novináři, lidé na ulicích i v obchoďácích," posílá v pořadu Příklep vzkaz českému hokejistovi František Kučera, obránce, který za Vancouver v NHL odehrál šestadvacet utkání.

Co čeká Hronka ve Vancouveru? Velký tlak, šatny plné novinářů, každý tam rozumí hokeji. Debata v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Kučera si stojí za tím, že je Vancouver dobrou hokejovou adresou. I město je prý nádherné. „Jen nesmí pršet a tam prší někdy měsíc v kuse. Jasně, jste tam kvůli hokeji, ale když vám doma žena a děti měsíc naříkají, taky potřebujete mít doma pohodu. Když je hezky, je to super," vzpomíná pětapadesátiletý olympijský vítěz z Nagana.

Zvyknout si bude muset Hronek na to, že hokej je téma vlastně pro každého. „V Detroitu byla šatna plná novinářů, ale ne tak, jako ve Vancouveru. Tam rozumí hokeji každý. Hróňův trejd řešili v každém obchůdku," myslí si Kučera.

Voráčkův trejd do Arizony? Špatná zpráva pro český hokej. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Bude záležet, jak se Filipovi bude dařit. Vědí, že je to dobrý hokejista, udělají pro něj první poslední. Dají mu i větší ice time. On ho potřebuje, když ho má, hraje výborně. Takže musí být hlavně dobře připravený a věřím, že to bude zvládat," neskrývá přesvědčení bývalý vynikající bek, který s reprezentací slavil na MS dvě zlaté a dvě bronzové medaile.

Kdo z českých obránců ve Vancouveru hrál
Jiří Bubla, Jiří Šlégr, Marek Malík, Lukáš Krajíček, Tomáš Mojžíš, František Kučera

Podle Kučery si bude muset jeho krajan zvyknout také na to, že to je z Vancouveru daleko do všech dalších hokejových drestinací. "My jsme měli vlastní letadlo, dělili jsme se o něj s s basketbalem, tehdy se ve Vancouveru hrála NBA. Všechno je prostě daleko. Ale věřím, že to Hróňa bude zvládat."

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s bývalým hokejovým obráncem Františkem Kučerou? Podívejte se ve videu.

Reklama