Hlavní obsah

Český útočník Chytil rozvášnil fanoušky v NHL. Dvě parádní trefy a je za hvězdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První hvězda zápasu. Český útočník ve službách slavných Rangers zářil nadšením. Jeho dva góly ponechaly Jezdce v play off NHL proti Carolině. Slavný klub z New Yorku vítězstvím 5:2 srovnal sérii na 3:3 na zápasy a vynutil si rozhodující duel. V něm ale bude mít výhodu domácího prostředí Carolina a to může být problém. Před vlastním publikem totiž zatím jen vítězí, „Musíme hrát prostě tak, jako když hrajeme doma," nehledal Chytil složité recepty, jak urvat klíčovou výhru.

Foto: Brad Penner, Reuters

Filip Chytil dvěma góly pomohl NY Rangers k výhře 5:2 nad Carolinou. Vítězství oslavuje s gólmanem Rangers Igorem Šesterkinem (31).

Článek
Fotogalerie

O tom, že se sedmý zápas série bude vůbec hrát, rozhodl právě český útočník svými góly. Prosadil se dvakrát v řadě, když zvyšoval na 3:1 a 4:1, na triku tak má i vítězný gól.

„Snažím se střílet, jak to jen jde. V play off je potřeba tlačit puky na branku co nejvíce. Je jasné, že z každé střely nebude gól, ale při dobrém pohybu si můžeme vytvářet další šance z dorážek. Jsem rád, že mi to tam napadalo," vykládal po utkání Chytil, který v play off zatím nasbíral čtyři branky a jednu asistenci.

Zástupci médií pochopitelně směřovali otázky nejen k vítěznému duelu Rangers, zajímalo je i to, zda Jezdci najdou sílu a vyhrají i rozhodující duel na ledě soupeře. „Fakt nevím, v čem je ten rozdíl, že se nám doma daří a u soupeře ne. V první sérii jsme našli způsob, jak vyhrát v Pittsburghu a teď nám nezbývá nic jiného než to zopakovat," vykládal Chytil.

Český útočník si uvědomuje, že je Carolina před vlastním publikem hodně silná. „Mají dobré fanoušky, ale je to zápas číslo sedm. Musíme najít způsob, jak vyhrát v jejich hale. Musíme se soustředit na svoji hru, nic jiného nás nesmí zajímat. Pak můžeme vyhrát," nechal se slyšet Chytil.

Reklama