Hlavní obsah

Columbus - Boston 2:1Stav série 2:1Český útočník radil sudímu, aby uznal gól. Rozhodlo až video, pak dohnal legendy

New York/Praha
Aktualizováno

Český útočník David Krejčí přihrál na jediný gól Bostonu v utkání 2.kola play off NHL na ledě Columbusu, Bruins ale zápas prohráli 1:2 a stejným poměrem prohrávají i na zápasy v celé sérii. Ve druhém utkání prohrálo doma Colorado se Žraloky ze San Jose 2:4. Vítězové vedou v sérii 2:1 na zápasy.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Hokejový útočník Bostonu Bruins David Krejčí v akci během utkání s Columbusem v utkání 2. kola play off NHL.

Článek
Fotogalerie

Tým Blue Jackets poprvé udeřil v závěru první třetiny, kdy se prosadil Boone Jenner. Ten si nabruslil mezi kruhy a ranou k tyči prostřelil brankáře Tuukku Raska.

Krátce po polovině utkání pak přidali domácí druhý úder. Tentokrát se o něj postaral při přesilové hře útočník Columbusu Matt Duchene, když se prosadil dorážkou zblízka a hala opět bouřila nadšením.

Ještě před druhou přestávkou se ke korekci skóre dostali i Bruins a na začátku gólové akce byl i český útočník David Krejčí. Puk po závaru propasíroval do sítě Jake DeBrusk, nejprve však trefu sudí neuznal. Myslel si, že touš nepřešel brankovou čáru. Krejčí mu přitom hned ukazoval, že má branka platit, ale situace se stejně musela rozhodovat u videa. A gól byl nakonec uznán.

Krejčí si v play off připsal šedesátou přihrávku, což dokázali v historii klubu před ním jen dva hráči - Ray Bourque a Bobby Orr.

Utkání bylo dál otevřené, jenže v závěrečné části už branka nepadla. Columbus tak vede v sérii 2:1 na zápasy. Český útočník David Pastrňák, jenž nastoupil ve třetím útoku Bruins, se neprosadil.

Couture slavil hattrick

Žraloci na ledě Colorada zaveleli k útoku v závěru první třetiny. Nejprve se prosadil pohotovou dorážkou Logan Couture, následně překonal gólmana Švýcar Timo Meier. Tým Avalanche se z nečekaných úderů postupně oklepal. V prostřední dvacetiminutovce snížil a a necelých devět minut před koncem dokonce srovnal na 2:2.

Jenže závěr hokejové bitvy ovládl Žralok Couture. Pětašedesát sekund poté, co domácí vymazali gólové manko, poslal Sharks znovu do vedení a pak ještě pečetil vítězství hostů trefou do prázdné branky.

Čeští hokejisté Tomáš Hertl a Lukáš Radil tak mohli slavit vítězství, do statistik si ale nepřipsali žádný kanadský bod.

Výsledky zápasů 2. kola play off NHL:
Východní konference
Columbus - Boston 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 19. Jenner, 33. Duchene - 40. DeBrusk (Krejčí). Střely na branku: 34:37. Diváci: 19 337. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. Jenner, 3. Duchene (všichni Columbus). Stav série: 2:1.
Západní konference
Colorado - San Jose 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Branky: 36. MacKinnon, 52. Nieto - 16., 53. a 60. Couture, 19. Meier. Střely na branku: 27:31. Diváci: 18 106. Hvězdy zápasu: 1. Couture (San Jose), 2. Grubauer (Colorado), 3. Meier (San Jose). Stav série: 1:2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články